Şehir Gündemi Haber Girişi : 23 Mayıs 2023 15:43

Ak Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Gençlerle Buluştu

Ak Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Gençlerle Buluştu

Ak Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı ve 28.dönem Erzurum 6.sıra Milletvekili Adayı Gökberk Kocaaliler, gençlik buluşması adı altında Erzurumlu gençlerle buluşarak gelen soruları yanıtladı. 

 

 

Programa Eski İç İşleri Bakanı olan Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’da katıldı.
Gençlerden Bilal A. tarafından sorulan “Hüda-Par hizbullahçılar tarafından yönetiliyor, hizbullahçılar terör örgütü mü ?” şeklinde soru sorulunca Gençlik Kolları Başkanı Kocaaliler bu soruyu, “Hizbullahçılar terör örgütü değildir. Kürtlerin hakkını savunan içinde Allah korkusu olan kişilerdir. Sosyal medyanın algısına katılıp hizbullahçılar terör örgütü olarak gören bir kesim var. Gaffar Okkan’ı hizbullahçılar öldürmedi. Gaffar Okkan öldüğü zaman bunun haberini yapan ilk ajans Cihan Haber Ajansı oldu. Herkeste o habere güvenerek bu bilgiyi yaymaya başladı fakat bu bilgi çok yanlış bir bilgidir. Hizbullahçılar kimseyi öldürmedi onlar sadece ve sadece gerçek kürt halkının hakkını savunmak isteyen bir partidir.” şeklinde yanıtladı.

Mültecilere yönelik sorulan soruya ise sınırdan kayıtsız kimsenin asla geçemeyeceği söyleyen Kocaaliler, “TSK’nın sayfasında büyükbaş, küçükbaş hayvanların kayıtları bile var, günde kaç kişi geçmiş yada geçmek istemiş hepsinin kayıtları tutuluyor. Oradan her bilgiye bakabilirsiniz. Kimlikleri ise bizim Türkiye Cumhuriyeti kimliklerimizle aynı değil çok net farkları var. Yapılan algı operasyonlarına siz gençler olarak sakın inanmayın, oylarınızı da vatan millet sevginizi sorgulatmayacak şekilde kullanın.” dedi.

Gençler AMPUL’ü Asla Kapatmayın! 
Mülteci sorununu ve çözümünü ele alan Erzurum Milletvekili Selami Altınok, “Mülteci kelimesi çok yanlış olur çünkü Suriyeli yada Afganistanlı olan dostlarımız mülteci değil sığınmacıdır. Kimse savaş çıksında vatanımı terk edip başka ülkeye gideyim demez. Türkiye’de olası bir savaş durumunda bizim gidecek bir yerimiz yok ama onların her zaman var, biraz empati yapmamız gerekiyor. Seçimlerden sonra Suriye’de de güvenli alan oluşturulunca yavaşta hepsini ülkelerine göndereceğiz.” şeklinde konuştu.
Altınok, salonda lambanın yanlışlıkla kapanması sonucunda espirili şekilde “Gençler ampulü asla kapatmayın, her zaman bu ampulü aydınlatmak için çabalayacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber: Sümeyye Öztürk