Gündem Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 15:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan iş dünyasına çağrıda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan iş dünyasına çağrıda bulundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 80. Genel Kurulu düzenlendi. Genel kurulda iş dünyasına istihdam çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ Özel sektörümüz eleman eksikliğinden dolayı daralmaya giderken istihdam kapısı olarak devlete yüklenilmesi vahim bir hatadır”dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuştu.

Konuşmasında Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır" dedi. Erdoğan, "Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşme de hız kazanacaktır." ifadesini kullandı.

Özel sektör personel bulamıyor

Vatandaşımızın işini aşını koruması temel prensibimizdir. İşgücü piyasamızda ortaya çıkan arz-talep dengesizliğini gidereceğiz. Genç işsizliğinin yüksek seyrettiği bir ortamda özel sektörümüzün personel bulamamaktan şikayet etmesi ortada bir sorun olduğunu göstermektedir. Özel sektörümüz eleman eksikliğinden dolayı daralmaya giderken istihdam kapısı olarak devlete yüklenilmesi vahim bir hatadır.

"365 oda-borsa başkanına yeşil pasaport verilecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport müjdesi de verdi. Erdoğan, konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kamuda tasarruf sadece 3 yıllığına değil"

Bizim yeraltı zenginliklerimiz yok, gelirlerimizi artırmak için daha çok çalışmalıyız. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz. Son dönemde israf görüntülerinin de önüne geçmeyi arzu ediyoruz. Tasarruf tedbirleri bütün kamuyu kapsıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Kamuda tasarruf sadece 3 yıllığına değil. Talimatım üzerine tasarrufu artırmak için ekonomi heyetimiz çalışma yaptı. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşme de hız kazanacaktır.

 

HABER MERKEZİ