Gündem Haber Girişi : 19 Mart 2024 15:58

Dadaşlar Kar Voleyboluna doydu

Dadaşlar Kar Voleyboluna doydu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Ejder AŞ’de iş birliğiyle düzenlenen 2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ikinci ayağı sona erdi. Dadaşlar kar voleyboluna doyarken, kupa ve madalyalar sahiplerini buldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Ejder AŞ ve GSİM’nin destekleriyle organize edilen 2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ikinci ayağı sona erdi. Kar voleybolu “Palandöken Etabı”, kadınlarda ve erkeklerde oynanan yarı final, üçüncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Türkiye’den süper performans

Türkiye organizasyonu 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamlayarak başarılı bir performans sergiledi. Erkekler yarı final eşleşmelerinde Polonya, İtalya’yı 2-1; Fransa 1 takımı da Türkiye 1 takımını 2-0 mağlup ederek finale yükselen takımlar oldular. Emrah Akman-Akay Çalık-Okan Savaş ve Ahmet Can Tür’den oluşan Türkiye 1 takımımız, üçüncülük maçında İtalya’yı 2-1 mağlup ederek organizasyonu bronz madalya ile tamamladı.

Kadınlarda ise iki Türk takımının karşı karşıya geldiği yarı final eşleşmesinde Türkiye 1 (Merve Çelebi-Zeynep Dila-Yaren Sencel-Simge Yalçın) takımımız, Türkiye 4 (Zeynep Genç-Ece Kapu-Melis Özkanca-Duru Yavuz) takımımızı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Türkiye 2 (Petek Civan-Ceylin Sayar-Su Şimdim-Sahar Yücetürk) takımımız, Romanya’ya 2-0 mağlup olarak final şansını kaybetti. Üçüncülük maçında Türkiye 2 (Petek Civan-Ceylin Sayar-Su Şimdim-Sahar Yücetürk) takımımız, Türkiye 4 (Zeynep Genç-Ece Kapu-Melis Özkanca-Duru Yavuz) takımımızı 2-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Kar voleybolunun sultanları şampiyon

Finalde Türkiye 1 (Merve Çelebi-Zeynep Dila-Yaren Sencel-Simge Yalçın) takımımız, Romanya’yı 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu ve altın madalyanın sahibi oldu

Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalarda voleybolseverler kar voleyboluna doydu. Karşılaşmaların ardından dereceye giren takımların kupa ve madalyaları verildi.

Çakmur tebrik etti

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2. Eleme müsabakalarına katılan takımları tebrik ederken, Milli voleybolcularımızı da başarılarından dolayı kutladı. Çakmur, “Voleybol Federasyonumuza, Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş.’ye, tertip komitesine ve CEV Kar Voleybolu yetkililerine organizasyonu ilimizde yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceğe giren takımları kupa ve madalyaları Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, CEV Teknik Delege Benge Bagics ile  Voleybol İl Temsilcisi Ragıp Koçak verdi.

Nurullah Pala