Gündem Haber Girişi : 06 Haziran 2024 15:48

Dünyanın en iyi doktoru Erzurum'dan çıktı!

Dünyanın en iyi doktoru Erzurum'dan çıktı!
Dünyanın önde gelen beyin cerrahları İstanbul’da Yaşargil Mikronöroşirürji Akademisi’nin düzenlediği kongrede buluştu. Yılın en iyi genç beyin cerrahı ödülünü ise Erzurumlu Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin aldı.

Dünyanın en iyi beyin cerrahı Gazi Yaşargil adına İstanbul’da düzenlenen kongrede, Atatürk Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin yılın en iyi genç beyin cerrahı ödülünü aldı. Genç’e ödülünü Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yaşargil Mikronöroşirürji Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ossama Al-Mefty takdim etti.  Alanında önemli çalışmalara imza atacak olan akademi, beyin cerrahinin gelişimine ışık tutacak.

Yüzyılın Beyin Cerrahı Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil adına kurulan, “Yaşargil Mikronöroşirürji Akademisi”, düzenlenen ilk kongre ile 50 ülkeden 700’e yakın beyin cerrahını İstanbul’da buluşturdu. Kongreye Amerika, Japonya, Çin, Brezilya, Arjantin, Meksika, Hindistan, Avustralya ve Şili başta olmak üzere toplam 36 ülkeden 218 konuşmacı katıldı.  Akademi, Prof. Dr. Yaşargil’in mikronöroşirürji alanındaki öncü çalışmalarını ve olağanüstü katkılarını anarak, yarım asırlık derin mirasını onurlandırmak ve genç bilim insanlarına ışık tutacak çalışmalara destek olmak amacıyla kuruldu.

 

 

Nesrin DEMİR