Asayiş Haber Girişi : 14 Mart 2024 22:00

Ebe hemşireyi Tıp Bayramı'nda öldürdü

Ebe hemşireyi Tıp Bayramı'nda öldürdü

Erzurum’da coğrafya öğretmeni Zülküf Böçkün (46), kıskançlık nedeniyle tartıştığı ebe hemşire eşi Kadriye Böçkün’ü 16, kızı Asude Helen Böçkün’ü  ise 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Kadriye hemşire Tıp Bayramı’nın ilk saatlerinde  kızı ile  son yolculuğuna uğurlandı.

 

Olay dün saat 00.20 sıralarında Erzurum’un Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi’nde bulunan Sancak Sitesi’nin 5’inci katında meydana geldi.

23 yıllık coğrafya öğretmeni olduğu öğrenilen Zülküf Böçkün, ziyaretine gelen babası ve kız kardeşleri yatmak için odalarına gittikten sonra ebe hemşire eşi Kadriye Böçkün ile kıskançlık nedeniyle tartışmaya başladı. Gürültü üzerine çiftin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Asude Helen Böçkün tartışmaya dahil oldu. Yaşanan tartışma sırasında Zülküf Böçkün, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşi ve kızına saldırdı.

Evde misafir olarak bulunan Zülküf Böçkün’ün kız kardeşleri olaya müdahale ederek öfkeli kocanın elinden bıçağı aldı. Öfkesine hakim olmayan Zülküf Böçkün yeniden mutfağa yönelerek eline geçirdiği ikinci bir bıçakla saldırısına devam etti. Gözü dönmüş koca eşi Kadriye Böçkün’ü 16, kızı Asude Helen Böçkün’ü ise 12 yerinden bıçakladı. Talihsiz anne ile kızı kanlar içerisinde yere yığılırken, Zülküf Böçkün olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde anne kızın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Otomobille kaçarken yakalandı

Çalışma başlatan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Zülküf Böçkün’ü kendi kullandığı 25 ACH 134 plakalı otomobille Çat ilçesi girişinde yakaladı. Erzurum Şehir Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Böçkün, daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Anne Kadriye Böçkün ve kızı Asude Helen Böçkün’ün cansız bedenleri ise Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Anne kız toprağa, baba cezaevine girdi

Anne ve kızının cenazeleri yakınlarınca teslim alınarak Müftü Solakzade Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine, ailenin yakınları, AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Erzurum Şehir Hastanesi çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından anne ve kızının cenazeleri Erzurum Asri Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

Bu arada emniyetteki işlemleri tamamlanan Zülküf Böçkün, sağlık kontrolünün ardından çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ebe hemşireyi Tıp Bayramı’nda öldürdü

Ebe hemşire olarak görev yapan Kadriye Böçkün, her yıl 14 Mart’ta kutlanan Türkiye’de tıp doktorlarının ve sağlık çalışanlarının hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olan Tıp Bayramı’nda canice katledilmesi de yürekleri yaktı. 14 Mart Tıp Bayramı’nın ilk saatlerinde kocası tarafından kızıyla birlikte öldürülen talihsiz kadın Tıp Bayramı’nı kutlayacağı saatlerde toprağa verildi.

Psikolojik tedavi görüyormuş

Eşini ve kızını katleden 23 yıllık coğrafya öğretmeni Zülküf Böçkün’ün Palandöken ilçesinde bir lisede görev yaptığı ve bir süredir Erzurum Şehir Hastanesi’nde psikolojik tedavisi gördüğü öğrenildi.  

Manolya Bulut