Kültür & Sanat Haber Girişi : 01 Haziran 2024 03:51

Erzurum'da "Bir Tasarım Masalı" Defilesi Rüzgarı Esti

Erzurum'da
Erzurum'da "Bir Tasarım Masalı" Defilesi Rüzgarı Esti

 

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü mezunları, yaptıkları çalışmaları 'Bir Tasarım Masalı' adlı defileyle 15 Temmuz Milli İrade Salonunda sergiledi.

Defilenin, Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kırkıncıoğlu, öğrencilerin sosyal farkındalık konularına ilgi duyduğunu belirterek defilede 65 giysinin sergilendiğini, her bir giysinin bir hikayesi ve felsefi bir yaklaşımının bulunduğunu, öğrencilerin, deprem, çocuk gelin, hayvana şiddet gibi konulara değinerek farkındalık oluşturmayı hedeflediğini vurgulayan Kırkıncıoğlu; defilede yer alan 60 kişiden 13'ünün tasarımcı, 23'ünün manken ve diğerlerinin giydirme ekibi, grafik, afiş ve fotoğraf gibi işlerde görev aldığına dikkat çekti. Defilede mankenlik yapan Ezgi Çeri Türk bayraklı tasarıma sahip elbiseyi giymenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Kırkıncıoğlu ve çocuk gelin çalışmasının tasarımcısı moda tasarım bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ayda Heydere ve tasarımın modeli defile sonrası Kartv.net mikrofonuna konuştu.

 

Haber: Ayşe YALÇIN – Zehra EREN

Fotoğraflar ve Video: Hatice YALÇIN

 

 

Etiketler : moda tasarım