Yaşam Haber Girişi : 04 Temmuz 2023 14:35

Erzurum'da Bit Pazarı Gibisi Yok

Erzurum'da Bit Pazarı Gibisi Yok
Özel Haber: Erzurum Mahalle başında her Pazar günü kurulan, her şeyin ikinci elinin satıldığı pazara binlerce insan ihtiyaçlarını karşılamak için akın ediyor.

Ülkemizde yüksek enflasyon, hem alım hem de tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Tüketicilerin ikinci el ürün satan gerek pazarlar, gerekse internet üzerinden ev eşyası, hazır giyim, ayakkabı, mobilya, elektronik cihazlar gibi ürünlere ilgisi her geçen gün artıyor.

Erzurum'da her pazar günleri kurulan bit pazarı son aylarda hiç olmadığı kadar kalabalık günlerini yaşıyor. Yıllardır en geç saat 11:00'da dağılan Erzurum bit pazarı, aylardır saat 14:00'a kadar devam ediyor. Önceleri geleneksel şekilde ziyaret edilen bit pazarlarına artık mecburiyetten gidildiği anlaşılıyor.

 Erzurum’da aileler, kullanılmış çocuk kıyafetlerini, ayakkabılarını, komşularına, akrabalarına, yoksullara verirdi. Artık çocuk kıyafetlerinin ikinci el pazarlarında satıldığını gözlemliyoruz. Bunun yanında, eski hamam takımından gelinliğe, hediyelik eşyadan, antikaya kadar kullanılmayan her şey satılığa çıkarılıyor.

İkinci el platformlarının yoğunluğundan çıkan sonuç; sefalet ve yoksullaşmanın arttığı bu günleri dahi arayacağımızı ekonomi kurmaylarının öngörememesi! Kalıcı enstrümanlar devreye konulmadıktan sonra maaşlara gelen zamların faydası yoktur ki! ara zamdan sonra pek çok temel ihtiyaç ürünlerine zam yapıldı.