Asayiş Haber Girişi : 13 Eylül 2023 16:51

Erzurum'da dolandırıcılıktan cezaevine girmişti! İntihar etti!

Erzurum'da dolandırıcılıktan cezaevine girmişti! İntihar etti!
Kars’tan Erzurum’a gelen Mikail Maçi isimli şahıs bir haftada 5 kişiyi on binlerce lira dolandırdıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Maçi, geçtiğimiz hafta sonu kaldığı cezaevinde kendini asarak yaşamına son verdi.

 

Kars’tan Erzurum’a gelen Mikail Maçi isimli şahıs bir haftada 5 kişiyi on binlerce lira dolandırdı. Özellikle taksi ve nakliye şoförlerini hedef alan şahıs, kimine Tarım Kredi Kooperatifinin Bölge Müdürü olduğunu kimine ise ünlü bir restoran zincirinin sahibi olduğunu söyleyerek güvenlerini kazandı. Çeşitli bahanelerle mağdurlardan para aldıktan sonra kayıplara karışan Mikail Maçi kıskıvrak yakalandı.

Toplamda 5 kişiyi 30 bin TL dolandıran Mikail Maçi, geçtiğimiz 31 Ağustos günü Yakutiye Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Erzurum’da cezaevinde tutulan dolandırıcılık zanlısı Mikail Maçi’den kötü haber geldi. 10 gün cezaevinde kalan Maçi, geçtiğimiz Pazar günü intihar etti.

Cezaevi arkadaşları tarafından banyoda cansız bedeni bulunan Maçi’nin kazağını çıkararak kolunu duş başlığına bağladığı, bir kolunu ise boynuna doladığı öğrenildi. Kendini bu yöntemle asarak yaşamına son veren Maçi’nin cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

‘Pişmanım’ demişti

Benzer hikâyelerle bir hafta içinde 5 kişinin güvenini sağladıktan sonra on binlerce lira dolandırıcılık zanlısı Maçi, ifadesinde suçlamaları kabul ederek pişman olduğunu söylemişti. Yaklaşık bir senedir Erzurum’da yaşadığı pelvis kırığı nedeniyle tedavi gördüğünü, bu sürede maddi zorluk çektiği için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen şüpheli Maçi, paraları ise tedavisine harcadığını ifade etmişti.

Şahsın dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından ise toplamda 12 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi.

 

Manolya BULUT-PUSULA