Şehir Gündemi Haber Girişi : 22 Mayıs 2024 21:46

Erzurum'da İsrail zulmüne sessiz protesto

Erzurum'da İsrail zulmüne sessiz protesto
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri İsrail'in zulmünü kınamak için okul önünde oturma eylemi yaptı.

Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ders çıkışında okul bahçesinde toplanarak sessiz bir şekilde zulmü protesto ettiler. Öğrenciler aylardır devam eden İsrail zulmünü protesto etmek için oturma eylemi yaptı. 

Okul öğrencilerinden Ömer İhsan Günay ise İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik yapmış olduğu zulmü hazırlamış olduğu duygu dolu metinle tüm dünyaya duyurmaya çalıştı. Eylem sonunda Enes Bütün ve Zafer Topçu isimli öğrenciler de  Kur'an-ı Kerimde yer alan zülüm ve şehadet kavramlarıyla ilgili ayetleri ve meallerini okudu.

İsrail'in dünyanın gözü önünde çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden yapmış olduğu bu zulüm karşısında farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Ayatullah Araz, , “Bölgedeki Müslümanların Rabbim yardımcısı olsun. İnşallah en kısa süre içerisinde bu zulüm sona erecektir. Bizler duyarlı bir gençlik olarak üzerimize düşen görevi bu şekilde yerine getirmeye çalıştık. Ülkemiz, ilimiz ve okulumuz olarak her daim zulüm nerede ve kimden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Zira zulmün, işkencenin, katliamın ne coğrafyası, ne ırkı, ne mezhebi ne de dini olur. Zulüm zulümdür. Osmanlı Devleti'nin Ortadoğu coğrafyasından ayrılmasından sonra bölgede başlayan huzursuzluğun bugün halen daha devam ettiği ve Osmanlı Devleti'nin bu coğrafyada ne tür bir insanlık vefa örneği gösterdiğinin en güzel örneğidir yaşanılanlar” dedi.

 

HABER MERKEZİ