Şehir Gündemi Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 13:06

Erzurum'da kahramanlık türküleri söylendi

Erzurum'da kahramanlık türküleri söylendi
Erzurum’da Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde konser programı düzenlendi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser programına katıldı. Nahçıvan Devlet Filarmoni Orkestrası’nın sahne aldığı konserde, birbirinden güzel kahramanlık türküleri seslendirildi.

 

 

Vali Çiftçi, Türkiye Azerbaycan dostluğuna vurgu yaparak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan halkının sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” ifadelerine yer verdi.  Vali Çiftçi, "Büyük insanlar ölüm yıl dönümlerinin yanı sıra doğum yıl dönümlerinde de anılırlar. Büyük insanların arkasından ‘iyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin, böyle bir iz bıraktın’ denir. Bu vesileyle Ulu Önder Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümünde düzenlenen bu konser etkinliğinden dolayı sayın başkonsolosumuza, sayın milletvekilimize ve iştirak eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyor, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

 

Nesrin DEMİR