Asayiş Haber Girişi : 13 Mart 2024 14:50

Erzurum'da küçük çocuğa dehşeti yaşattı

Erzurum'da küçük çocuğa dehşeti yaşattı

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde teravih namazından çıktıktan sonra kuzeniyle birlikte kartopu oynayan küçük çocuk M. B. Y. (11) dehşeti yaşadı. İddiaya göre aracına kartopu isabet etmesine sinirlenen Cevdet K. isimli şahıs, küçük çocuğun başını arabanın camına vurarak yaraladı.

 

Olay geçtiğimiz Pazar günü akşam saatlerinde Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şükrüpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre teravih namazından çıkan 11 yaşındaki çocuk M. B. Y. (11) kendisiyle yaşıt kuzeniyle birlikte yolda yürürken birbirlerine kartopu atarak oynamaya başladı.

Oyun oynayarak yolda ilerleyen küçük çocuğun attığı kartoplarından biri ise Cevdet K. isimli şahsın aracının camına isabet etti. İddiaya göre aracından inen şahıs küçük çocukları kovalamaya başladı. M. B. Y.’yi yakalayan şahıs çocuğun ensesinden tutarak başını başka bir aracın camına vurmaya başladı. Darp eden şahıs olay yerinden ayrıldıktan sonra etraftakiler tarafından çocuğun ailesine haber verildi. Erzurum Şehir Hastanesi acil servisine kaldırılan talihsiz çocuk, tedavisi sonrası taburcu edildi.

Şahıs hakkında karakola giderek şikâyetçi olan baba Hatay Yıldız ise, “Oğlum 10 Mart günü saat 21.00 sıralarında teravih namazından çıktıktan sonra eve gelirken kuzeniyle birlikte kartopu oynuyorlarmış. Oğlumun attığı kartopu yoldan geçen aracın camına gelmiş. Şahıs araçtan inip oğlumu ve kuzeninin kovalamaya başlamış. Bir süre sonra oğlumu yakalamış ve oğlumu ensesinden tutup yüzünün sağ tarafını yakaladığı yerde bulunan bir aracın camına doğru vurmaya başlamış. Oğlumun yüzünde darp izleri var. Şahıs ise olay yerinden kaçmış. Oğlum yerde baygın vaziyette yatarken bize bilgi geldi. Hemen oğlumun olduğu yere giderek kendi aracımla hastaneye götürdüm. Oğlum bilerek isteyerek aracın camına zarar vermemiş. O şahıstan davacı ve şikâyetçi oldum. Bu nasıl bir vicdan anlamıyorum. Her ne olursa olsun küçücük bir çocuğa acımadan bu şekilde zarar veren birinin en ağır cezayı almasını istiyorum. Umarım yaptığı yanına kâr kalmaz” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  

Manolya Bulut