Siyaset Haber Girişi : 05 Şubat 2024 10:38

Erzurum'da seçimin şifresi kentsel dönüşüm

Erzurum'da seçimin şifresi kentsel dönüşüm

AK Parti Erzurum’da tüm ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde ismi oy pusulasında yer alacak başkan adayları, yeni dönem için ilk mesajlarını kamuoyuna duyurdu. Merkez ilçe belediye başkan adaylarının ortak gündemi ise kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme karşı dayanıklı binaların inşası oldu.

31 Mart’ta düzenlenecek olan Mahalli İdareler Seçimlerine iki aydan kısa bir süre kala AK Parti Erzurum ilçe belediye başkan adayları hafta sonu düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Merkez ilçeler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediye başkan adaylarından yeni dönem mesajı geldi.

Yakutiye Belediye Başkan Adayı 31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Mahmut Uçar oldu. Uçar, yeni dönemin ilk mesajında, “Şehrimizin gururu, AK Parti Genel Başkanvekilimiz Sayın Efkan Ala’nın teşrifleriyle Cumhur İttifakı Erzurum Aday Tanıtım Toplantımızı gerçekleştirdik. Cumhur İttifakımız, dava arkadaşlarımız ve teşkilatlarımızla, inandığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılına emin adımlarla milletimize hizmet yolunda durmak yok yola devam” dedi.

Başkan Uçar’ın gündeminde depreme dayanıklı yapılar ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması da vardı.

Uçar, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce canımızı kaybettik. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini maalesef acı bir şekilde yeniden öğrendik. Bu nedenle depreme karşı dayanıklı binalar inşa etmek, denetimlerin artırılması gibi konular yeni dönemde önceliklerimiz arasında. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız vereceğiz. Erzurum zaten Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının en fazla yapıldığı şehirler arasında. Vatandaşlarımızın güvenle yaşayabilecekleri yapılarda oturmaları için var gücümüzle çalışacağız. Bununla beraber yeşil alanları da arttırmak için çalışma yürüteceğiz. Yakutiye Belediyesi olarak yürüttüğümüz geri dönüşüm çalışmalarına ağırlık vererek daha medeni, yaşanabilir bir Yakutiye inşa edeceğiz” diye konuştu.  

Yeniden ‘Haydi Bismillah’

Palandöken’e ise 2019 seçimlerde görevi devralan Belediye Başkanı Muhammet Sunar, yeniden aday gösterildi. İlk mesajında yeniden ‘Haydi Bismillah’ diyen Başkan Sunar, alt yapıdan üst yapıya, çevreden gündelik yaşama ait tüm sahalarda yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Sunar, “Büyük bir coşku, tatlı bir heyecan içerisindeyiz. Hayalleri eserleştirmeye, umutları güçlendirmeye devam. Referansı Sayın Cumhurbaşkanımız olan AK Belediyecilik ufkunda eser ve hizmet siyasetimizi ifade ettik. Alt yapıdan üst yapıya, çevreden gündelik yaşama ait tüm sahalarda yatırımlarla Palandökenlilere hizmet verme onurunu yaşadık. Tarih yazan bir şehrin Palandöken ilçesini 100. Yıl hedefleriyle buluşturduk. Bununla iftihar ediyor, gurur duyuyoruz. Başarımız Palandökenlilerin başarısıdır. Liderimiz, ‘Durmak yok yola devam’ diyor. Biz bu emre tabiyiz. Palandöken için durmak yok diyoruz” diye konuştu.

Dönüşüm atağı

Önceliklerini sıralayan Başkan Sunar, “ 1’inci ve 2’nci Marketler Bölgesi’ndeki projeleri bu dönem tamamlayacağız. 240 dükkana ait dönüşümü bitireceğiz. Yenişehir bölgesindeki imar planı çalışmalarını yapıp, vatandaş eliyle dönüştüreceğiz. Yunusemre, Kazım Yurdalan ve Köşk Mahalleleri’nde dönüşüm ve imar planı çalışmaları da öncelikli gündemimizde. İlçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla bitirilmesi, vatandaşlarımızın sağlam, korunaklı yapılarda yaşaması, can güvenliklerinin yerine getirilmesi önceliğimiz” dedi.  

Enerjimizi ve heyecanımızı sosyal belediyecilikle birleştireceğiz

Merkez ilçelerden Aziziye‘de ise mevcut başkan Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulununca Aziziye Belediyesi'ne Eyüp Tavlaşoğlu aday gösterildi.

Geçmiş dönemlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Büyükşehir, Yakutiye ve Aziziye Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini yürüten aynı zamanda Jeoloji Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi de olan Eyüp Tavlaşoğlu’nun ilk mesajı da Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir Aziziye oldu.

Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yerel yönetimlere ilham ve örnek olan Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle güzide ilçemiz Aziziye’mize, Belediye Başkan Adayı gösterilmenin gururunu yaşıyorum. Enerjimizi ve heyecanımızı sosyal belediyecilikle birleştirerek, Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde Aziziye’mizde hayallerimizi hep birlikte gerçekleştirmek için bir yola çıkıyoruz. Gerçek belediyecilik vizyonumuz ile değerli halkımıza hizmet edip herkesin gönlüne dokunacağız. Sözümüz olsun” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir tecrübesi Aziziye’de

Tavlaşoğlu’nun gündeminde de kentsel dönüşüm çalışmaları ve istihdam çalışmaları vardı. Tavlaşoğlu, şunları söyledi; “Özellikle Ilıca bölgemizde ciddi kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Bu bölgede yeni projeler hazırlığına vakit kaybetmeden girişeceğiz. Tüm bölgemizde rutin belediyecilik çalışmalarımız inşallah eksiksiz şekilde devam edecek. 2. Organize Sanayi Bölgesi de bizim bölgemizde yer alıyor. Buradaki çalışmaların bir an önce bitirilip fabrikaların faaliyete geçmesini istiyoruz. İstihdam alanında bu bölge vatandaşlarımıza çok katkı sağlayacaktır. Jeotermal çalışmalarımız da devam edecek ve buradan elde ettiğimiz turizm gelirini artıracağız. 15 yıllık bir Büyükşehir tecrübem var. Bu tecrübeyi Aziziye’mizin gelişmesi için kullanacağım. Büyükşehir Belediyesi ile de istişare ve uyum halinde yeni projeler üreteceğiz. Vatandaşlarımızın rahatça vakit geçirebileceği yeşil alanlar üretecek, nefes alan bir Aziziye inşa edeceğiz. Hizmette elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız.”

Kol kola birlik mesajı

Hafta sonu AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısına mevcut başkan ve başkan adayının samimiyeti damga vurdu. Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu ile mevcut Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kol kola fotoğraf vererek, partililerle iç ısıtan anlar yaşadı.

Manolya Bulut