Şehir Gündemi Haber Girişi : 13 Mart 2024 14:45

Erzurum DSİ'de sözleşmeler imzalandı

Erzurum DSİ'de sözleşmeler imzalandı
Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürlüğü’nde Narman ve Yanıktaş Regülatörü Sulaması işi ve Merkez Köşk Göleti Sulaması İkmali 2. kısım yapım işi sözleşmesi Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ve yüklenici firma yetkilileri tarafından imzalandı.

Narman ve Yanıktaş Regülatörü Sulaması işi sözleşmesi Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ve yüklenici firma yetkilileri tarafından imzalandı.

Narman ve Yanıktaş Regülatörü Sulaması işi sözleşmesi Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ve yüklenici firma yetkilileri tarafından imzalandı. Tamamlandığında, 15 bin 640 dekar tarım arazisinin tarımsal sulama suyu ihtiyacı 2 adet regülatör vasıtasıyla karşılanacak. İş kapsamında münbit topraklar su ile buluşturularak Narman, Oltu ilçe merkezleri ve ilçelere bağlı 19 Mahallenin  tarım alanı sulanacak. Proje ile birlikte bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde buğday, arpa, patates, fasulye, şekerpancarı, çayır, yonca gibi birçok ürünün verimi ve çeşitliliğini artırarak, üretici ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra Erzurum Merkez Köşk Göleti Sulaması İkmali 2. kısım yapım işi Sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda Bin 770 dekar alan sulamaya açılacak. Temelden yüksekliği 41 metre ve su depolama kapasitesi 540 bin metreküp olan Köşk Barajının tamamlanması ile  ülke ekonomisine  milyonlarca lira  katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Nesrin DEMİR