Kültür & Sanat Haber Girişi : 22 Eylül 2023 14:08

Erzurum İletişim Fakültesi öğrencileri ödülle döndü

Erzurum İletişim Fakültesi öğrencileri ödülle döndü

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ayşe Kaya ve Duygu Karapir, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda ödül kazandı. Finale kalan Ayşe Kaya Kısa Film Kategorisinde ikincilik, Duygu Karapir’ de Radyo Programcılığı dalında üçüncülük ödülü kazandı.

 

İletişim fakültesi öğrencilerinin medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması, bu yıl 33’üncü kez düzenleniyor. Başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ayşe Kaya ve Duygu Karapir Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’ndan ödülle döndüler.

Yarışmaya iki eserle katılan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Ayşe Kaya, Kısa Film kategorisinde Puppet- deneysel kısa film ile ikincilik ödülünü kazandı. Ödül kazandığı için oldukça heyecanlı olduğunu dile getiren Ayşe Kaya, “Puppet (kukla) adlı filmim de ise, toplumun sınıf sorunu üzerine farklı bir eleştiri yaptım. Ek olarak 4 yıldır yanımda olan ekip arkadaşlarım Sedat Turgut ve Onurhan Çallar'a çok teşekkür ederim. Ayrıca emeği olan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki tüm hocalarıma ve özellikle Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Çiğdem'e ve Dr. Araştırma Görevlisi Hakan Ün’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema 4’üncü sınıf öğrencisi Duygu Karapir de, Radyo Programcılığı dalında ‘Çocuk İşçiler’ adlı radyo programı ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.  Projesinde 18 yaş altındaki çocukların birden fazla sorumlulukları olduğunu gözetleyerek böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini belirten Karapir, ödül aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Ayşe Nur ERDOĞDU / PUSULA