Asayiş Haber Girişi : 27 Ekim 2023 18:05

Erzurum KYK yurdunda cinayet iddiası!

Erzurum KYK yurdunda cinayet iddiası!
Aydın’da KYK yurdunda bir kız öğrencinin asansörde sıkışarak hayatını kaybetmesi sonrası ikinci bir söylenti de Erzurum’la ilgili atıldı.

Kazım Karabekir Kız Öğrenci Yurdu’nda bir kız öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğü başka bir öğrencinin de odasında ölü bulunduğu iddiası Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce reddedildi. Söz konusu iddiayı paylaşanla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. 

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesiyle hayatını kaybeden öğrenci Zeren Ertaş’ın ölümünün ardından yeni bir iddia da Erzurum’da gündeme geldi. 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan gazeteci Mustafa Kılıç, “KORKUNÇ İDDİA: Erzurum Kazım Karabekir Kız Öğrenci Yurdu (KYK)’nda bir kız öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğü başka bir öğrenincinin de odasında ölü bulunduğu iddia ediliyor. Yurtta yasaklar başlamış. Odasından çıkan öğrenciler hakkında tutanak tutulduğu bilgisi geldi” ifadelerini kullandı.

 

Bunun üzerine WhatsApp uygulaması üzerinden öğrencilerin aralarında konuşmalarını yayımlayan Kılıç'ın paylaşımı kentte tedirginlik yarattı. Olayla ilgili Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü harekete geçti. 

İddia doğru değil!

 

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre paylaşımı yapan Mustafa Kılıç hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Üniversite öğrencilerinin tedirginlik duymasını gerektirecek bir olay yaşanmadığı, gündeme gelen iddianın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Manolya BULUT-PUSULA