Erzurum Oltu'da Bu Fabrika 'da İş Var >>Tıkla İzle

Erzurum Oltu ilçesine 11 kilometre mesafede bulunan Oltu Tuğla Fabrikası 24 yılı aşkın süredir ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. 1998 yılında Oltulu bir müteşebbis tarafından fakat beklenilen düzeyde büyümenin olmadığı Oltu Tuğla Fabrikası 2011 yılından bu yana ilçenin en büyük üretim üssü haline gelmiş durumda. Günlük 100 bin adet tuğla üretiminin gerçekleştiği fabrikanın sahibi Medeni Eker, özellikle Erzurum çevresinde inşaat sektörünün tuğla ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Eker, Erzurum’dan bekledikleri ölçüde talep görmediklerinden de dert yanarak inşaat firmalarının yüzlerce kilometre uzaklıktan tuğla getirmelerinden de dert yanıyor. Özellikle Sinop Boyabat ilçesinden ve doğu illerinden aile boyu gelenlerin ilgi gösterdiği fabrikalarında Erzurum’dan kimseyi çalıştırmadıklarından da dert yanıyor.

Eker; İş arayan herkese kapımız açık
Yılın dokuz ayı açık bulunan fabrikada kız çocuklarının da yoğun olarak çalıştıkları gözleniyor. Anne baba ve çocuklu guruplar halinde çalışanların oluştuğu fabrikada her bir ailenin aylık olarak 20-30 bin TL kazandığına dikkat çeken fabrika sahibi Eker, götürü usulüyle çalışıldığı için her bir çalışanın asgari ücretten çok daha fazla kazandığını kaydetti. İş talep eden herkesi çalıştırmak için gayret gösterdiklerini anlatan Eker, Erzurum ve Oltu’dan işsizliğin yoğun olmasına rağmen kimseyi çalıştıramadıklarından dert yanıyor. Fabrika Sahibi Medeni Eker, isteyen herkese fabrikalarında iş vereceklerinin sözünü verdi. Eker, “Sabahın erken saatlerinden başlayan mesaimizde kız çocuklarının dahi yapabileceği düzeyde işlerimiz oluyor. Sinop Boyabat ilçesinden gelen ailelerimiz fabrikamıza ait lojmanlarımızda tamamen ihtiyaçları fabrikamızda karşılanarak çalışıyorlar. Dolayısıyla kazançlarının çok büyük bir kısmını tasarruf edebiliyorlar. Erzurum’dan Oltu’dan çevre ilçelerden gerçek anlamda işe ihtiyacı olan herkesi çalışmaya davet ediyoruz. Kapasitemiz ölçüsünde kimseyi boş çevirmemeye çalışacağız” diye konuştu. 

Güle oynaya üretim yapıyorlar
30 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Oltu Tuğla Fabrikası’nda çalışanların gün boyunca adeta güle oynaya çalışmaları iş veriminin de artmasına neden oluyor. Fabrika Sahibi Eker, türküler söyleyip eğlenerek çalışan işçilerin bu durumundan da hoşnutluğunu gizleyemiyor. Fabrika anne babaları ile gelen genç kızların özellikle çeyizlerini dizmek için fırsat oluyor. Eker, “Yılın dokuz ayı çalıştırdığımız fabrikamız tam kapasite ile çalıştığında 150 bin günlük tuğla üretimi yapabiliyor. Erzurumlu işadamlarından 100 kilometre ötelerinde bulunan bu fabrikadan tuğla temini yapmalarını istiyoruz. Birçoğu Tokat Erbağ’dan yüzlerce kilometre öteden nakliye külfetini tercih ederek alışveriş yapıyorlar. Erzurum ekonomisine katkı sağlayan tesisimizin tercih edilmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu. >>>TIKLA İZLE