Sağlık Haber Girişi : 01 Aralık 2023 09:47

Erzurum Şehir Hastanesi’nden'' hastalarına sabır, tefekkür ve dua pratiği

Erzurum Şehir Hastanesi’nden'' hastalarına sabır, tefekkür ve dua pratiği
Erzurum Şehir Hastanesi’nde erişkin palyatif servise ek olarak yoğun bakım servisi hizmete sokuldu.  Durumu ağır hastaların tedavi gördüğü palyatif servisinde oluşturulan özel birim hastalara sabır, tefekkür ve dua pratiği gibi manevi destek sağlıyor.

Başhekim Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “Amacımız son dönem hastası dediğimiz hastalarımızın yaşam kalitesini artırarak maruz kaldığı ağrı ve diğer rahatsız edici semptomları ortadan kaldırmak” dedi.

 

 

Erzurum Şehir Hastanesi’nde erişkin palyatif servise ek olarak yoğun bakım servisi hizmete sokuldu.  Durumu ağır hastaların tedavi gördüğü palyatif servisinde oluşturulan özel birim hastalara sabır, tefekkür ve dua pratiği gibi manevi destek sağlıyor. Başhekim Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “Amacımız son dönem hastası dediğimiz hastalarımızın yaşam kalitesini artırarak maruz kaldığı ağrı ve diğer rahatsız edici semptomları ortadan kaldırmak” dedi.

Erzurum Şehir Hastanesi’nde erişkin palyatif servise ek olarak modern ve tam donanımlı erişkin palyatif yoğun bakım servisi açıldı.  Hizmet vermeye başlayan yoğun bakım servisinde her biri alanında uzman hekimler, palyatif sertifikalı hemşireler, psikologlar, sosyal hizmet destekçileri, beslenme uzmanları, diyetisyenler, fizyoterapistler ve manevi destek veren din görevlileri bulunuyor.

Talep halinde destek veriliyor

Son dönem hastası denilen hastalar, tedavi gördükleri palyatif servisinde manevi destek biriminden talep doğrultusunda hizmet alabiliyor.  Din görevlileri, manevi açıdan desteğe ihtiyaç duyan hastalara sabır, tefekkür, dua pratiği, kader anlayışı ve inancı gibi dinsel temalar içeren destek sağlıyor.

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, erişkin palyatif yoğun bakım servisinde tedavi gören hastalarla yakından ilgilenildiğini söyledi. Amaçlarının hastaların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu belirten Doç. Dr. Tör, “ Bu merkezdeki amacımız son dönem hastası dediğimiz hastalarımızın yaşam kalitesini artırarak hastamızın maruz kaldığı ağrı ve diğer rahatsız edici semptomlarını ortadan kaldırarak rahat ettirmek, verdiğimiz hizmetle rahatsızlığından kaynaklı çektiği acılarını dindirmektir” dedi.

Şehir hastanesinin üstün teknolojiye sahip olduğunu belirten Tör, “ Tıbbi cihaz ve yaşam destek üniteleri, donanımlı yoğun bakım ve tek kişilik odaları, uluslararası standartlarda ameliyathaneleri ve tecrübeli hekim kadrosu ile Türkiye'nin en iyi hizmet veren hastaneleri olarak sınıflandırılan A1 kategorisinde yer alıyoruz. Özellikli işlemler dediğimiz örneğin robotik cerrahi, suda doğum olmak üzere ağrısız doğum, nükleer tıp radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji fizik tedavi robotumuz, el robotu gibi hizmetlerimiz mevcut. Yatak kapasitesi ve teknik altyapısıyla şehrimiz ile birlikte bölgeye hizmet veren hastanemiz, yurt içindeki hastaların yanı sıra Rusya, Gürcistan, İran, Irak ve Türk devletlerinden gelen hastalar tarafından da tercih ediliyor” ifadelerini kullandı. 

Günlük 10 bin dolayında hastaya 321 poliklinikle hizmet veren Erzurum Şehir Hastanesinde, 1670 hasta yatağı, 40 ameliyathane ve 298 yoğun bakım yatağı, 63 palyatif bakım ve 12 palyatif yoğun bakım yatağı bulunuyor.

 

Manolya Bulut