Şehir Gündemi Haber Girişi : 29 Nisan 2024 16:25

ETB duyurdu; Son gün yarın!

ETB duyurdu; Son gün yarın!
Erzurum Ticaret Borsası’ndan yapılan duyuruda Nisan ayı satış beyannamelerinin en geç 30 Nisan 2024 (yarın) tarihine kadar bildirilerek Borsa tescil işlemlerinin yapılmasının zorunlu olduğu açıklandı.

Erzurum Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada lokanta ve unlu mamuller hariç Nisan ayı satış beyannamelerinin en geç 30 Nisan 2024 (yarın) tarihine kadar bildirilerek Borsa tescil işlemlerinin yapılmasının zorunlu olduğu duyuruldu. Süresinde tescil işlemleri yapılmamış Borsa Kotasyonuna tabi satışlar için tescil ücreti yüzde 50 cezalı olarak tahsil edilecek.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sayın üyelerimiz, Nisan ayı satış beyannamenizi en geç 30 Nisan 2024( yarın) tarihine kadar bildirerek Borsa tescil işlemlerinizi yaptırmanız yasal zorunluluktur.(lokanta ve unlu mamuller hariç) Süresinde tescil işlemleri yapılmamış Borsa Kotasyonuna tabi satışlar için 5714 sayılı kanunun 46. maddesi gereğince tescil ücreti %50 cezalı olarak tahsil edilecektir. Tescil işlemlerinizi süresinde yaptırmanız gereği önemle rica olunur.

Özlem İpek