Ekonomi
Yayınlanma : 03 Ocak 2026 16:39
Düzenleme : 03 Ocak 2026 16:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Yıllık İhracatını Gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Yıllık İhracatını Gerçekleştirdik

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 Yılı Dış Ticaret Verileri Açıklaması Programı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihracatta tarihi rekorlara imza attığını açıkladı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında 26,4 milyar dolarla aylık bazda yeni bir ihracat rekoru kırıldığını belirterek, “Aralık ayında geçen seneye göre net 3 milyar dolarlık artış sağladık. İlk defa aylık ihracatımız **26 milyar dolar eşiğini aşmış oldu” dedi.

Yıllık İhracatta Tarihi Rekor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025 yılına ilişkin ihracat verilerinde de önemli bir başarı yakalandığını vurgulayarak, “Önceki yıla kıyasla **yüzde 4,5 artan mal ihracatımız toplam 273,4 milyar dolara ulaştı. Böylece Cumhuriyet tarihimizin en yüksek yıllık ihracatını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

2025 yılında ihracat performansının istikrarlı bir şekilde arttığını belirten Erdoğan, yılın ilk 10 ayında mal ihracatında artış kaydedildiğini, 5 ayda ise aylık ihracat rekorlarının kırıldığını söyledi.

Mal ve Hizmet İhracatı 396,5 Milyar Dolara Ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025 yılında mal ihracatında net 11,7 milyar dolar, hizmet ihracatında ise 6 milyar dolarlık artış yaşandığını belirtti. Yıllık hizmet ihracatının 123,1 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade eden Erdoğan, “2025 yılı mal ve hizmet ihracatımızın toplamda **396,5 milyar dolara ulaştığını tahmin ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elde edilen bu sonuçların Türkiye ekonomisinin gücünü ve dayanıklılığını açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.