Şehir Gündemi
Yayınlanma : 18 Eylül 2026 15:52

Erzurum’a Manevi Miras: Düzgün Kur’an Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Erzurum’a Manevi Miras: Düzgün Kur’an Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı
Düzgün ailesinin Palandöken’de yaptırdığı merkez, Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş’un katıldığı törenle dualarla hizmete girdi.

Düzgün Erzurum Kur’an Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Kartv – Erzurum’da Kur’an eğitimi ve hafızlık çalışmalarına önemli katkı sağlayacak Düzgün Erzurum Kur’an Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Palandöken ilçesinde Düzgün ailesi tarafından yaptırılan merkezin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş da katıldı.

Kur’an eğitiminin yaygınlaştırılması ve gençlerin dini eğitim imkanlarının güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen Düzgün Erzurum Kur’an Eğitim Merkezi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

“Erzurum Kur’an şehri, hafızlar diyarıdır”

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, Erzurum’un tarih boyunca Kur’an eğitimi ve hafızlık geleneğiyle öne çıkan şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Erzurum’un adeta bir “Kur’an şehri ve hafızlar diyarı” olduğunu ifade eden Arpaguş, genç nesillerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri, anlam dünyasını kavramaları ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmaları amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Düzgün ailesinden anlamlı yatırım

Merkezin yapımını üstlenen hayırsever İskender Düzgün ise konuşmasında, yatırımın temel amacının Erzurum’da köklü Kur’an eğitimi ve hafızlık geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmak olduğunu ifade etti.

Düzgün ailesi olarak bugüne kadar çeşitli yatırımlara imza attıklarını belirten İskender Düzgün, Kur’an Eğitim Merkezi’nin kendileri için ayrı ve özel bir anlam taşıdığını dile getirdi.

Merkezin kendilerinden sonra da uzun yıllar boyunca gençlere hizmet vermesini temenni eden Düzgün, bu yatırımın aileleri tarafından gerçekleştirilen en kıymetli manevi yatırımlardan biri olduğunu söyledi.

Dualarla açıldı

Konuşmaların ardından Erzurum İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua edildi. Duanın ardından protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesilerek Düzgün Erzurum Kur’an Eğitim Merkezi resmen hizmete açıldı.

Açılış törenine AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aydemir Çelik, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Baro Başkanı Mesut Öner, ilçe belediye başkanları, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Yeni merkezin, Erzurum’un köklü hafızlık ve Kur’an eğitimi geleneğinin geleceğe taşınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Salih YALÇIN