Şehir Gündemi
Yayınlanma : 12 Ocak 2026 21:50
Düzenleme : 12 Ocak 2026 22:10

Erzurum Kahveciler ve Otelciler Odası’nda Yeni Başkan Mustafa Akdaş Oldu

Erzurum Kahveciler ve Otelciler Odası’nda Yeni Başkan Mustafa Akdaş Oldu

Erzurum Kahveciler ve Otelciler Odası’nın olağan genel kurulu, Zirve Düğün Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı genel kurul, esnafın büyük ilgisine sahne oldu.

Genel kurulda yapılan seçimlerde mavi oy pusulasıyla yarışan Mustafa Akdaş, üyelerden 338 oy alarak oda başkanlığına seçildi. Beyaz oy pusulasıyla seçime giren mevcut Başkan Baki Macit ise 80 oyda kaldı. Toplamda 418 oyun kullanıldığı seçimde esnafın tercihi açık bir farkla değişimden yana oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından salonda coşkulu anlar yaşandı. Oda üyeleri ve esnaf, yeni Başkan Mustafa Akdaş’ı tebrik ederek desteklerini iletti. Tebrikleri tek tek kabul eden Akdaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Seçim öncesi yaptığı konuşmada kahveci ve otelci esnafının yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çeken Akdaş, artan maliyetlerin sektörü ciddi şekilde etkilediğini ifade etti. Akdaş, “Esnafımızın yaşadığı sorunları biliyoruz, içindeyiz. İyi günde de zor günde de sahadayız. Şeffaf, güçlü ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla esnafımız için çalışacağız. Birlikte omuz omuza vererek bu süreci aşacağız” dedi.

 

Salih YALÇIN