• Dönerci Hacı Baba
Şehir Gündemi Haber Girişi : 07 Mayıs 2023 13:32

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKAİ KAYA SORMAYA, SORGULAMAYA DEVAM EDİYOR: KANDİLLİ'Yİ EN SON NE ZAMAN GÖRDÜNÜZ?

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKAİ KAYA SORMAYA, SORGULAMAYA DEVAM EDİYOR: KANDİLLİ'Yİ EN SON NE ZAMAN GÖRDÜNÜZ?


2011 ÜNİVERSİTE KIŞ OYUNLARININ ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİSİYDİ, ŞİMDİ HAYALET KENTE DÖNDÜ.

Köylerin köy, bucakların bucak, ilçelerin ilçe olarak anıldığı, yönetim ve kavram kargaşasının yaşanmadığı yıllarda Erzurum'un en gözde beldelerinden olan, 2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda, yarışmaların yapıldığı merkez noktalarından birisi haline yüksek paralar harcanarak getirilen Aşkale'nin Kandilli Beldesi, şimdilerde terk edilmiş görüntüsüyle yürek parçalıyor. Yarışmaların yapıldığı Kandilli’deki tesislerin darmadağın bir görüntü arzettiğini belirten İYİ Parti Milletvekili Adayı Zekai Kaya, Kandilli'nin kandilini değil ocağını söndürenlerin yargı önünde hesap vermeleri gerektiğini söyledi, "O hesabı sormak bizim iktidarımıza nasip olacak" dedi.

Seçim gezilerini ara vermeden sürdüren, geçtiğimiz gün rotayı önce Aşkale'ye, sonra da Oltu'ya çeviren, gittiği her yerde samimi yaklaşımıyla sempati toplayan, insanların değerlendirmelerine kulak veren, taleplerini not alan Zekai Kaya, Aşkale'nin önceki yıllarda belde statüsüne sahip yerleşim yerlerinin, özellikle de Kandilli'nin çok bitik hale düştüğüne dikkat çekti.

Dönemin Gençlik Spor İl Müdürü başta olmak üzere Oyunlar Koordinatörü ile tüm yerel yöneticilerin yanlı ve yanlış kararlarının ağır faturasını devletin ve milletin ödediğini, Konaklı Yaylası'ndan Dağ Mahallesi ve Kandilli'ye yayılan alanda trilyonlarca lira harcanarak yaptırılan spor tesislerinin bugün ya kullanılamaz hale geldiğini, ya da atıl duruma düştüğünü söyledi.

Devletin ve milletin kıt kaynaklarının zayi edilmesinin yanında, "Oyunlar düzenlenecek, Erzurum'un çehresi değişecek, makus talih yenilecek" denilerek büyük beklenti içine sokulan insanımızın hayallerinin de yıkıldığını belirten Zekai Kaya, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz gün büyük bir kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, 21 yılda Erzurum'a 80 yılda yapılanlardan çok daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi. Doğrudur. Yatırım adı altında işe yaramayan çok sayıda tesise büyük paralar harcandığı herkesin malumu. Hatırlatmak gerekirse, o yatırımlardan birisi Kandilli'deki tarumar olan biatlon sahası. Bir başkası kaderine terk edilen Konaklı Yaylası'ndaki kayak tesisleri. Dağ Mahallesi'ne yaptırılan körling salonu ve diğer spor tesislerinin durumları da ortada. Bizden başka bir yerde yok deyip övündükleri atlama kuleleri zaten yok olan prestijimizi iyice yerle bir etmiş, birkaç defa onarım görmüştü. Kulelerin  onarımının son olarak 21 trilyon lira muhammen bedelle ihale edildiği haberlere konu olmuştu. Miting alanında esip gürleyen ama kayda değer birşey demeyen, sadece 21 yılda çok şey yaptıklarını söylemekle yetinen sayın Erdoğan, keşke her biri oyunlar mezarlığına dönen tesisleri gezip, görseydi. Belki sorumlularından hesap sorardı! O tesislerin hesabını sormak da bize kısmet olacak."