Spor Haber Girişi : 03 Aralık 2023 19:05

Kazanmamız gereken bir maçı berabere bitirdik

Kazanmamız gereken bir maçı berabere bitirdik

Maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, “Kaybettiğimiz 2 puanı önümüzdeki maçlarda telafi ederiz. Ama bugün sahada galip gelmesi gereken maçın sonunu getirmesi gereken bir Erzurumspor vardı sahada. Fırsatları değerlendiremeyince, duran toptan yediğimiz bir golle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık” diye konuştu.

 

Maç sonrasında değerlendirmelerde bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, “Kaybettiğimiz 2 puanı önümüzdeki maçlarda telafi ederiz. Ama bugün sahada galip gelmesi gereken maçın sonunu getirmesi gereken bir Erzurumspor vardı sahada. Fırsatları değerlendiremeyince, duran toptan yediğimiz bir golle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Erzurumspor’un Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu.

Oyuncularımı tebrik ediyorum

Erzurumspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçın berabere sonuçlanmasından dolayı üzgün olduğunu ifade ederek “Oyuncularımın bugün gösterdiği mücadeleyi yabana atmamak lazım. Gerçekten futbol ne gerektiriyorsa defansif ve ofansif yönden her şeyi yaptılar. Gençlerbirliği’ne karşı ancak bu kadar gol pozisyonuna girilebilirdi. Gol pozisyonlarını sonuçlandırmada sıkıntılar yaşadık. Rakibimize son saniye bireysel hatadan, yan toplar duran toplar hariç pozisyon imkanı bile tanımadık.

Üzüldüm ama sevindiğim bir yön var.  Oyuncularımız   futbol adına sahada mücadele yapıyorlar taktiksel anlamda çok güzel şeyler sunuyorlar, seyircilere iyi şeyler sunuyorlar “dedi.

Çok rahat kazanılması gereken maçı berabere sonuçlandırdıklarını kaydeden Kutlu: “Oyuncularımın ellerine, ayaklarına sağlık. Mücadeleyi yabana atmamak lazım. Kaybettiğimiz 2 puanı önümüzdeki maçlarda telafi ederiz. Birlikteliği dayanışmayı mücadele sürdürdüğümüz sürece. Gençlerbirliği’ni de tebrik ediyorum. Ama bugün sahada galip gelmesi gereken maçın sonunu getirmesi gereken bir takım vardı, Erzurumspor. Girdiğimiz fırsatları değerlendiremeyince, duran toptan yediğimiz bir golle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Eren Tozlu’nun 4 sarı kart cezalısı durumuna düşmesiyle ilgili de konuşan Kutlu, şunları kaydetti: “ Bir yerde dörtleyecekti. Bu maçta dörtledi. Tabii ki Eren bizim için, Türk futbolu için çok çok önemli bir oyuncu. Göreve başladığımızdan beri Hiçbir şeyi şikayet etmedik. Cesaret ve şikayet bir anda olmuyor.  Takımızda ve oyuncularımda ve bizde bu yok. Eren’in yokluğunu bir şekilde kapatmaya çalışacağız.  Şu anlaşılmasın Eren bizim takım için çok çok önemli bir oyuncu. Biz işimize bakıyoruz. 18 puan aldık, kötü bir puan değil. 23-24 puan da yapabilirdik. Göreve başlarken de şimdi de şikayetçi olmadık. Oyuncularımla beraber cesaretli bir şekilde bu yolda yürümeye devam edeceğiz, sonuna kadar”. Süleyman Koç’u antrenman eksiğine rağmen oyuna almayı düşündüğünü belirten Kutlu,  “Oyun farklı gelişti. Aslında Süleyman Koç’dan faydalanmayı düşünüyorduk.  Antrenman eksiğini rağmen oyunda her an bir şey yapabilir. Ama oyun öyle gelişmedi, şans veremedik” ifadelerini kullandı.

İyi gidiyoruz

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu da oyuncularının maçta sergilediği mücadeleden memnun olduğunu ifade etti. Kaloğlu, “  Öncelikle her iki takım oyuncularını tebrik ediyorum iyi bir mücadele oldu. İlk yarısı açıkçası pozisyon vermedik Erzurumspor’a. Girdiğimiz pozisyonlar vardı, çok net 2-3 pozisyon vardı, biri gol olabilseydi maçın şekli değişebilirdi. Ama bir anlık dalgınlığımız, hatamız gole mal oldu. Devre arasında oyuncularımızla farklı bir konuşma yaptık. Pes etmemelerini istedim, bu maçın böyle bitmemesi gerektiğini, mücadele etmelerini söyledik. Çok iyi oynadık mı oynamadık, daha iyisini yapabilir miydik yapabilirdik. Çok iyi bir futbol var mıydı, yoktu. Ama ikinci yarının başında birazcık daha risk almak istedim. 2 santraforla birlikte 4 4 2’ye döndük. Bu bize birazcık ofansif anlamda avantaj sağladı ama kenarlardan gelemedik. Yine de duran toplarda etkili olduk, birkaç pozisyonumuz vardı. Rakip de iyi kontrataklar yaptı. Bunlardan birinde Erzurumspor golü bulabilirdi direkten döndü, kaçırdıkları pozisyonlar oldu. Maç gitti geldi. İki tarafta 2 puan kaybına üzüldü. Son dakikada yine şans bize geldi. Onu da atabilseydik maç farkı bitebilirdi. İyi bir takımız iyi gidiyoruz, daha iyisini yapıyoruz. Sakatlarımız dönünce daha da kuvvetli bir takım olacağız.

Bu ligi Süper Ligden zor

1.lig’in Süper Ligden daha zor bir lig olduğunu söyleyen Kaloğlu, şunları kaydetti: “Bu ligde şöyle bir şey var. Hiçbir maç kolay değil. Alt veya üst sıradaki takımlar gelip de biz bu maçı rahat kazanırız diyemez. Bazı takımların kadrosu fark meydana getiriyor. İyi kadroları sahip olan takımlar var. Geniş kadroları sahipler. Her takım elinden geleni yapıyor puan alabilmek için, ruhunu ortaya koyuyor. Bu lig süper ligden daha zor. Bunu her zaman söylüyorum. Kalite anlamında olmayabilir ama bu lig daha zor daha mücadeleci bir lig. Her takım ciddiye almalı. Her takım her takımı yenebilir. Her maçın ayrı bir hikayesi var, öyküsü var. Üst veya alt sıralar diye bir şey yok.”

İrfan Tarakçıoğlu