Şehir Rehberi Haber Girişi : 13 Şubat 2024 14:07

Kent Konseyinden Anlamlı Plaket

Kent Konseyinden Anlamlı Plaket
ERZURUM KENT KONSEYİNDEN PROF. DR. MÜFİDE NURAN AKÇAY’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin meme kanseri ve bu hastalıkta erken tanıya dikkati çekmek amacıyla hastaneye gidemeyen kırsaldaki kadınlara ulaşmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara gönüllü olarak destek sağlayan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay’a plaket sunuldu. 

 

 

 Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ve Erzurum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Şerbetçioğlu , Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay’ı ziyaret ederek, sosyal sorumluluk projesine destek sağlayan Prof. Dr Akçay’a teşekkür ettiler. 

Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, kırsaldaki kadınlara gönüllü olarak katkı sağlayan Prof. Dr. Akçay’ın Erzurum’da markalaşmış bir akademisyen olduğunu belirterek, çalışmalarından dolayı Akçay’a teşekkür etti.

Hizmeti kırsaldaki kadınları ayağına götürdüklerini belirten Tanfer, ‘’Kadın kanserleri günümüzdeki en büyük problem, o nedenle hastaneye gidemeyen hanımlara özenle muayene ve erken tanı imkânı sağlıyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Başkanımıza ve Müfide hocamıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Şerbetçioğlu ise sosyal sorumluluk kapsamında sahada gönüllü olarak kırsal kesimlerdeki kadınlara ulaşan Prof. Dr. Akçay’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Akçay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tanfer ve Şerbetçioğlu’na teşekkür etti.

Erken tanı ile kadınların tedavilerinin kolaylaştığını ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

"Bu toplantılarla 40 yaşından sonra her kadın yılda 1 defa mamografi çekilmesi gerektiğini öğreniyor. Çok erken tanılarımız var, yani kanser hiç ele gelmeden, şişlik yapmadan mamografiyle çok çok erken dönemde tanı koyulan hasta oranları artıyor. Kadınlardaki kanserlerin yüzde 30’nu yani 3’te birini meme kanseri oluşturuyor. Dünyada 8 kadından biri bu hastalığa yakalanıyor. Erken teşhis ve uygun tedaviyle tamamen kadınlarımızın meme kanserinden kurtulma şansı var. Kırsal kesimdeki kadınlarımıza bu konuda çalışmalar yapmamızı sağlayan Kent Konseyimize teşekkür ediyorum"