Gündem Haber Girişi : 21 Mayıs 2023 21:19

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Terörle Mücadele ve Suriye Konferansı”nda Konuştu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Terörle Mücadele ve Suriye Konferansı”nda Konuştu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pendik’teki Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, “Terörle Mücadele ve Suriye Konferansı”nda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin  uluslararası alanda özne hâline geldiğini belirtti.

https://www.youtube.com/watch?source_ve_path=Mjg2NjQsMTY0NTAz&feature=emb_share&v=624ViEXDC9g

 

Büyük ve güçlü Türkiye önündeki en büyük engel arasında yer alan teröre karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini, Mehmetçiğin Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin ‘Girilemez!’ dediği yerlere girdiğini, ‘Çıkılamaz!’ dediği yerlere çıktığını dile getiren Bakan Akar, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ettiklerini vurguladı.

En son terörist etkisiz hâle getirilmeden terörle mücadelenin bitmeyeceğini vurgulayan Bakan Akar, “Mehmetçik; teröristleri kazdıkları çukurlara, mağaralarına gömmeye devam ediyor. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 37 bin 860 terörist etkisiz hâle getirildi. Fırat Kalkanı harekât bölgesinde 6 terörist daha etkisiz hâle getirildi. ‘Terörist neredeyse hedefimiz orası!’ anlayışı ile terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.” diye konuştu.

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe serisi operasyonların büyük kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar; Gara’da, Zap’ta, Hakurk’ta, Metina’da, Avaşin Basiyan’da terör yuvalarının tek tek teröristlerin başlarına yıkıldığını söyledi.

Terörün sonunu getirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Akar, teröristlerin önünde iki yol olduğunu bunlardan birinin adalete teslim olmak, diğerinin ise çukurlara gömülmek olduğunu kaydetti.

https://www.youtube.com/watch?source_ve_path=Mjg2NjQsMTY0NTAz&feature=emb_share&v=624ViEXDC9g