Şehir Gündemi Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 15:07

Öğrenci velilerinden durak tepkisi!

Öğrenci velilerinden durak tepkisi!

Erzurum Lisesi önüne Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan otobüs durağı, öğrencilere tehlike oluşturacağı gerekçesiyle velilerin tepkisine neden oldu. Ulaştırma Daire Başkanı Mustafa Koç ise okul giriş ve çıkışların alt kapıdan yapıldığını belirterek şu ana kadar sorun yaşanmadığını belirtti.

 

Yakutiye İlçesindeki Hastaneler Caddesi üzerinde yer alan Erzurum Lisesi önüne konulan otobüs durağı, öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Trafiğin yoğun olduğu cadde üzerinde otobüs ve dolmuşlardan kaynaklı yaşanan yoğunluğun kazalara neden olabileceğini iddia eden veliler, korna seslerinden de sınıflarda ders gören öğrencilerin rahatsız olduğunu dile getirdiler.

Özellikle okul dağılımı esnasında öğrencilerin yoğun olduğu bir yere durak kurulmasının tehlikeyi de beraberinde getireceğini dile getiren veliler, Büyükşehir Belediyesinin soruna kalıcı çözüm bulmasını istediler.

 

 

Yeniden inceleme yapabiliriz

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Mustafa Koç ise okul giriş ve çıkışlarının alt kapıya alınmasıyla birlikte her hangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Bu kararı alırken bizzat bölgede inceleme yaptığını belirten Koç, “ Bize resmi olarak bir talepte bulunulmadı. Söz konusu otobüs durağını yaparken okul yönetimi ile görüştük. Bu konu gündeme gelince giriş çıkışların aşağı taraftaki alt kapıdan yapılmasına karar verildi. Şu ana kadar bir sorun yaşanmadı. Ancak yine de diyaloğa açığız, yeniden inceleme yapabiliriz” diye konuştu.

 

 

Nesrin DEMİR