Oltu cağ kebabı marketlerde satılacak >>Tıkla İzle

Müstakil Sanayici İş Adamları Erzurum Şubesi işadamlarının girişimleriyle 2019 yılında temeli atılan Oltu Cağ Kebabı üretiminin yapılacağı Et Entegre Tesisleri açılışı için geri sayım sürüyor. 31 Temmuz tarihinde açılışının yapılması beklenen tesiste küçükbaş hayvan kesimi yapılarak cağ kebabı üretimi gerçekleştirilecek. 10 dönüm arazi üzerinde 2 bin metrekare kapalı alanda 'Entegre Et ve Cağ Kebabı Üretim Tesisi'’nde et ürünleri ile birlikte sakatat ürünlerinin de satışı planlanıyor. 5 ton kapasiteli tesiste 2009 yılında coğrafi işaret belgesi alan cağ kebabı için hem et üretimi yapılacak, hem de küçükbaş hayvancılık desteklenecek. Üretim aşaması sonrasında pişirilip paketlenecek ürünlerin zincir marketler vasıtasıyla halka ulaştırılması amaçlanıyor. Piyasa şartlarından daha ekonomik imkanlarla satılacağını ifade eden MÜSİAD Başkanı Fuat Demir, tüm Erzurumluları açılışa davet etti.

Üretimde sınır konulmayacak
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir tarafından hazırlanan 'Entegre Et ve Cağ Kebabı Üretim Tesisi Kurulması Projesi', Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteğiyle başlatılan projede kesimlerin başlatıldığını ifade eden Demir, ilk başta 5 bin ton ile başlayacak üretimde talep arttıkça potansiyellerin zorlanacağını dile getirdi. Bu sayede Doğu Anadolu’da bilhassa küçükbaş hayvancılıkta büyük ölçüde canlanmanın olacağını anlatan Demir, “10 dönüm arsa üzerine 2 bin metrekare kapalı alanda günlük 5 ton kapasiteli 250 küçükbaş hayvan kesimi ile cağ kebabı lokantalarına hazır şişler halinde ve zincir marketlere pişirilmiş cağ kebabı ve paketlenmiş sakatat ürünleri sunmayı amaçlıyoruz. Oltu'da hayata geçirilecek proje ile başta cağ kebabı ihtiyacını karşılamanın yanında tarım, hayvancılık ve turizm faaliyetlerinin desteklenmesi ile havza ölçeğinde kalkınma hareketinin başlatılması, göçün önlenmesi ve geriye göçün teşvik edilmesi gayretindeyiz” diye konuştu.

31 temmuz da açılışı yapılacak
Hayvan alım ve kesiminin başlatıldığı Oltu Cağ Kebap Et Entegre Tesisinin bu ayın sonunda düzenlenecek organizasyonla yapılması planlanıyor. Dünya genelinde baş gösteren ekonomik sorunlar yüzünden beklenen maliyetinin iki katını aşan tesislerin hem istihdam hem de hayvancılığın gelişmesinin yanı sıra dolaylı istihdamlara da katkı sağlayacağını dile getiren MÜSİAD Başkanı Demir, bu proje sonrasında MÜSİAD olarak yeni projelerin de öncüsü olacaklarını kaydetti. Girişimci ortakların fabrikanın kuruluş sürecinde çok büyük sabır ve özveri sergilediklerini anlatan Demir, “Bu fabrikayı hayata geçirmeden önce defalarca bir araya gelerek ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye değerlendirmelerde bulunduk. Neticede doğunun en büyük tesislerinden birini kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ürünlerimizin ihracatı konusunda da gayretlerimiz olacak” dedi.