• Dönerci Hacı Baba
Gündem Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 20:22

“Tüm Türkiye’yi yatırımlarımıza ilmek ilmek işlerken, Erzurum’u da ihmal etmiyoruz”

“Tüm Türkiye’yi yatırımlarımıza ilmek ilmek işlerken, Erzurum’u da ihmal etmiyoruz”
“Tüm Türkiye’yi yatırımlarımıza ilmek ilmek işlerken, Erzurum’u da ihmal etmiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, “Tüm Türkiye’yi yatırımlarımıza ilmek ilmek işlerken, Erzurum’u da ihmal etmiyoruz. Erzurum’a 21 yılda 84 milyar yatırım yaptık” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Tüm Türkiye’yi yatırımlarla ilmek ilmek işlediklerini, Erzurum’u da ihmal etmediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erzurum’a 21 yılda 84 milyar yatırım yaptık. Eğitimde; 3 bin 911 adet yeni derslik kazandırdık, ikinci devlet üniversitesini kurduk. Gençlik ve sporda; 19 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları ve 71 adet spor tesisi inşa ettik” dedi.

Erzurumlu ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 8 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sağlıkta; 2 bin 32 yataklı 24 hastane dâhil 107 adet sağlık tesisi yaptık. Şehrimize kazandırdığımız eserlerden biri de şehir hastanemizdir.”

“BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 620 KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla Erzurum’a 14 bin 461 konut yaptıklarını belirterek, “Şimdi de ‘İlk Evim’le 2 bin 420 yeni konut ve ‘İlk İşyerim’le 218 işyeri inşa ediyor, ‘İlk Arsam’la alt yapısı hazır 17 bin 500 arsa veriyoruz. Erzurum’daki 13 millet bahçesi projemizin 10’unu tamamladık” şeklinde konuştu.

Ulaştırmada; 49 kilometreden aldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 620 kilometreye çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Erzurum Kuzey Çevre yolundaki onarımı bu yıl bitiriyoruz. Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren, projesini hayata geçireceğiz. Tarım ve ormanda; 11 baraj, 22 sulama tesisi, 312 taşkın koruma tesisi ve gölet ile 28 hidroelektrik santrali inşa ettik. Erzurumlu çiftçilerimize toplam 3 milyar liralık destek verdik. Erzurum ve civarı illerimizin karma yem ihtiyacını karşılamak için, Tarım Kredi’nin yapacağı 250 milyon liralık yatırımla, yılda 50 bin ton üretim yapacak fabrikanın inşasına başladık. Enerjide; 339 bin doğal gaz abonesi olan şehrimize ve 19 ilçesine doğal gaz getirdik.”