Gündem Haber Girişi : 28 Nisan 2023 18:40

“Ülkemizin asırlık kalkınma eksiklerini tamamlarken bir yandan da birliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik”

“Ülkemizin asırlık kalkınma eksiklerini tamamlarken bir yandan da birliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamlarken, bir yandan da birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantıyla katılarak bir konuşma yaptı.

“BİR YIL İÇİNDE ADANALI VATANDAŞLARIMIZA YENİ EVLERİNİN ANAHTARLARINI VERECEĞİZ”

Depremden etkilenen diğer şehirlerle birlikte Adana’nın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yapacağımız 650 bin yeni konutla deprem bölgesindeki şehirlerimizi bir yıl içinde ayağa kaldıracağız. Bu kapsamda Adanalı kardeşlerimiz için de 12 bin 492’si konut ve 2 bin 438’i köy evi olmak üzere toplam 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Adana’da temelini atarak inşasına başladığımız konut sayısı bin 628’i buldu. Allah’ın izniyle söz verdiğimiz gibi, bir yıl içinde Adanalı vatandaşlarımıza yeni evlerinin anahtarlarını vereceğiz.”

“ADANA, KARDEŞLİĞİN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz, geçmişte yaşadığı geri kalmışlık, terör, kargaşa, zulüm günlerinden bıkmıştı. Ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamlarken, bir yandan da birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik” dedi.

Türkiye’nin en zengin sosyolojisine sahip şehirlerinin başında Adana’nın geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Adana, kardeşliğin kıymetini çok iyi bilir. Türkiye Yüzyılı’nın eşiğindeki ülkemizin her şehri gibi Adana da, artık etnik ve mezhebi ayrımcılıklardan uzak bir şekilde, tüm vaktini ve enerjisini güvenli, huzurlu, müreffeh geleceği için harcamak istiyor.”

Sanayinin, ticaretin, tarımın, enerjinin şehri Adana’nın, üretimiyle, alın teriyle, dayanışmasıyla Türkiye Yüzyılı’nda hak ettiği yeri almasını gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz yaptığımız her yatırımla, kazandırdığımız her eserle, getirdiğimiz her hizmetle, Adana’ya işte bu hakkını teslim etmenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.