Gündem Haber Girişi : 20 Şubat 2024 17:12

Adnan Oktar Erzurum'u karıştırdı

Adnan Oktar Erzurum'u karıştırdı

 

Suç örgütü davası kapsamında Erzurum’da tutuklu bulunan Adnan Oktar’ın, kentte yapılanmaya gittiği iddia edildi. İfadeleriyle suç örgütünün çökmesinde büyük rol oynayan Özkan Mamati’nin, “Bu adam ayda 300 genç avukatla görüşüyor, kendine kız bakıyor, adam sapık” açıklamaları ise gündeme bomba gibi düştü. Pusula Gazetesi’ne konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Abartıyorlar ancak biz konunun takipçisiyiz. Bakanlık devrede, Başsavcılık görevini yapıyor” dedi.

Suç örgütü davası çerçevesinde tutuklanan ve 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildiğinden bu yana, önemli bir iddia ile yeniden gündeme geldi.

Erzurum’da yapılanmışlar!

Operasyonu yapan dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer, katıldığı bir canlı yayında, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütünün Erzurum’da ciddi bir yapılanması olduğunu söyledi. Sezer, “Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi, koronavirüs gibi bir virüs şu anda Erzurum'da. Umarım çok büyük hasar vermez. İnsanlarımızın gözü açık olursa iyi olur. Orada çok ciddi bir hareket alanına sahipler” ifadelerini kullandı.

Bayanlardan avukat ordusu kurmuş!

Bu ifadeler üzerine eski örgüt üyesi Özkan Mamati de açıklamalarda bulundu. Mamati, katıldığı bir YouTube kanalı programında, Adnan Oktar’ın ayda 300 avukatla görüştüğünü, bu avukatların genellikle yeni mezun kadın avukatlar olduğunu söyledi.

Mamati, “Kız bakıyor ya, adam sapık. İddianamenin içeriğinde çok korkunç bir şey var, yeni açıklanan iddianamede. Bu adam ayda 300 tane genç avukatla görüşüyor. İçeride ne yaptıklarıyla ilgili detaya girmeyeyim, çok gizli bir soruşturma. Ayrıntıları var da Türkiye bunu gündem yapıp ciddi travma yaşamasın. Bu avukatlara fiziksel temasta da bulunuyor, açık görüşlerde, görüş sırasında. Yakında görürsünüz. Adam her bulunduğu yeri angaje edebilen birisi. Devlet de adamı cezaevi cezaevi gezdiriyor ama nasıl olursa uyum sağlıyor. Oradaki kuralları esnetiyor. En son dosyada çok acayip bir not var. Görüşteki kameranın açısının ne olduğunu tespit edilmesini istiyor. Çünkü kamera açısına göre taciz edecek. Bununla ilgili not yazıyor avukata gizlice veriyor, o ele geçiriliyor. Akıbetini bilmiyorum. Sapık kelimesi neyi temsil ediyorsa onun silinip yerine Adnan’ın yazılması gerekiyor” dedi.

Erzurum Barosu açıklama yaptı

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan’dan, Adnan Oktar'ın silahlı suç örgütü soruşturmasını yürüten eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer'in iddialarına da cevap geldi.

Sezer'in elindeki belge ve bilgileri soruşturma makamı ile paylaşması gerektiğini vurgulayan Göğebakan yazılı bir açıklama yaparak, "Sezer'in de bildiği gibi barolar soruşturma makamı değildir. Üslubu doğru olmasa da uyarıları için teşekkür ediyorum. Bildiklerini ve elinde belge varsa bunları soruşturma makamı ile paylaşması gerekiyor. Bunu yapmadığı takdirde suç işler. Zaten elinde bilgi ve belge olmadan yaptığı açıklama ile görevini yapan avukatları zan altında bırakamaz. Erzurum Barosu her zaman olduğu gibi bugün de ve bugünden sonra da görev ve yetki sorumluluğunu her zaman yerine getirmiştir, getirecektir. 'Kara bulutları dolaşıyor' diyerek kimseyi zan atında bırakmazsınız" diye konuştu.

Göğebakan, “Öncelikle bu tarzı beğenmesek de Furkan Sezer’den gelen uyarıyı dikkate alırız. Ancak hem baro hem de Erzurumlular olarak neye dikkat edeceğiz? Biz, hangi avukat, hangi cezaevinde, hangi tutuklu ya da hükümlüyle ne kadar görüşmüş ne konuşmuş bilmeyiz. Öyle ki, biz soruşturma makamı değiliz. Sonuçta avukatlar görevlerini yapıyor. Bu konuda kanunda bir sınırlama yok. Varsa elinde bir bilgi polise, savcılığa gitmeliydi. Adnan Oktar Erzurum’a getirilmeden önce İstanbul’daydı. Kaldığı cezaevinde de birçok avukat görüşmesi gerçekleştirdi. O zaman İstanbul Barosunu neden uyarmadın? İstanbul Barosu’nun üzerine çökmeyen kara bulut Erzurum Barosuna niye çöksün? Biz, görev ve yetki sorumluluğumuz içinde her şeyi yaparız ama avukatlar tutuklu ya da hükümlüyle görüşmüş diye baronun üzerine kara bulut çöker mi? Cezaevlerinde görüşme yapmak avukatların yasal hakkı. Böyle ortaya bir bomba atıp ‘dikkat etsinler’ demekle olmaz” ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi; “Erzurum üzerinden kampanya yürütülüyor”

Adnan Oktar’ın Erzurum Dumlu cezaevinde çok sayıda genç ve yeni mezun kadın avukatlarla görüşmesine ilişkin açıklama yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, konunun abartıldığını söyledi. Vali Çiftçi“ Adnan Oktar’ın kanunlar çerçevesinde avukatlarla görüştüğü doğru ama abartıldığı kadar değil. Erzurum’un bu örgütün üssü haline getirildiği hiç doğru değil. Sayın Cumhuriyet Başsavcımızla görüştüm. Adalet Bakanlığı konuyu yakından inceliyor. Cezaevinin kuralları belli gizli saklı bir görüşme olamaz. Her şey kayıt altında. Devlet hiç bir terör örgütüne göz yummaz gereken yapılır” dedi.

Sevda Güneş İncesu