Şehir Gündemi Haber Girişi : 12 Eylül 2023 15:36

AK Parti Erzurum Milletvekili Fırat'tan sivil anayasa çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili Fırat'tan sivil anayasa çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdürrahim Fırat, tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin 43’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla üzerinde durduğu yeni ve özgürlükçü sivil bir anayasa yapılmasının Türkiye için elzem olduğunu kaydetti.

 

Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 43 yıl geçti. Hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi kabul eden toplumlarda darbeye, darbe anayasalarına kesinlikle yer olmadığına değinen AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, sivil bir anayasanın gerekliliğine dikkat çekti. Fırat, “Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde TBMM Anayasa komisyonu üyesi olarak tüm partilere ve parlamenterlere çağrımdır gelin hep birlikte uzlaşı ile ülkemize yakışır bir anayasa yapalım” dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Fırat, “12 Eylül 1980 tarihi Ülkemiz adına utanç verici darbeci ve vesayetçi zihniyetin, bir sağdan bir soldan diyerek gençlerimize kıydığı, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi kabul eden toplumlarda darbeye ve darbe anayasalarına kesinlikle yer yoktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla üzerinde durduğu yeni ve özgürlükçü sivil bir anayasanın yapılması ülkemiz için elzemdir. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde TBMM Anayasa komisyonu üyesi olarak tüm partilere ve parlamenterlere çağrımdır gelin hep birlikte uzlaşı ile ülkemize yakışır bir anayasa yapalım” ifadelerine yer verdi.

 

Nesrin Demir/Pusula