Şehir Gündemi Haber Girişi : 10 Ocak 2022 19:23

AK Parti’li kadınlardan ERMED’e ziyaret

AK Parti’li kadınlardan ERMED’e ziyaret

AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Avukat Ayşe Deniz Çelik ile Tanıtım ve Medya Başkanı Günay Şengüllendi, Erzurum Yeni Medya Derneği’ni (ERMED) ziyaret ederek, dernek yönetimi ve üyelerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

 

 

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Gamze İspirli, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteci yazar Zekiye Çomaklı ile görüşen Av. Ayşe Deniz Çelik, Çalışan Gazeteciler Günü’nün 1961 yılından beri 10 Ocak’ta Türkiye’ye özgü olarak kutlandığını hatırlattı. Gazetecilerin; halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak için mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden zor şartlar altında çalıştığına dikkat çeken Çelik, “İlkeli yayıncılık anlayışı içerisinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmaya çalışmalarının yanında kamu vicdanının da sesi olmaları gazetecilerin ne kadar zor bir görevi üstlendiklerinin göstergesidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda halk ile devlet arasında bir köprü vazifesi de üstlenmektedir. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir. Bu nedenle de bütün gazetecilerin ve medya emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim” dedi.

ERMED Başkanı Gamze İspirli ise ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinen gazetecilerin kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendirmek için bin bir güçlükle görev yaptıklarını hatırlatarak, biran evvel basın kanunun yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İspirli, artık gazeteciliğin dijital ortamlarda daha çok kullanıldığını hatırlatarak, özellikle internet haberciliği kanununun kısa sürede çıkarılması için siyasilerden destek beklediklerini vurguladı.