Gündem Haber Girişi : 09 Ağustos 2023 09:51

Asayiş in ekonomi aut!

Asayiş in ekonomi aut!
Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki artış gibi etkenler ülke genelinde toplumun tüm katmanlarında hissedilirken, yapılan son kamuoyu anketiyle sıralama değişti.

"Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusunun yöneltildiği ankette vatandaşların yüzde 68.6'sı "Ekonomi ve hayat pahalılığı" yanıtını verdi. İşsizliğin yüzde 5,2 ile ikinci sırada olduğu ankette asayiş probleminin ise yüzde 0.9 ile en alt sıralarda olması dikkat çekti.

Özellikle pandemi ve depremlerin ardından yüksek enflasyon ile birlikte gelen zamlar ülkede iyiden iyiye hissedilirken, ASAL araştırma şirketi tarafından yapılan son kamuoyu anketinde ekonomi öncelikli sorun olarak gözler önüne serildi. ASAL’ın "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusunun yöneltildiği anketinde vatandaşların öncelikli problemi olarak ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı ilk sırada çıktı. 

Araştırma şirketinin 14-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında 26 şehirde 2 bin 520 kişiyle yaptığı ankette katılanların yüzde 68.6'sı öncelikli sorun olarak "Ekonomi ve hayat pahalılığı" yanıtını verdi. Herhangi bir cevap şıkkı verilmeden açık uçlu olarak sorulan sorularda en yüksek oranda "ekonomi ve hayat pahalılığı" karşılığı verildi.

Söz konusu ankette ikinci sırada ise yüzde 5.2 ile işsizlik yer aldı. Toplumun büyük kısmı tarafından eleştirilere neden olan mülteciler sorunu da ankette yüzde 3.5 ile üst sıralarda kendine yer buldu. Geçtiğimiz yıllarda önemli bir problem olan asayiş ve güvenlik sorunu, ülke gündeminden çıkarak 0.9 ile en alt sıralarda gösterildi.

İşte anket sonuçları:

Ekonomi ve hayat pahalılığı: Yüzde 68.6

İşsizlik: Yüzde 5.2

"Her şey sorun": Yüzde 4.7

Mülteciler: Yüzde 3.5

Eğitim: Yüzde 2.4

Adalet: Yüzde 2.1

Kentsel Dönüşüm: Yüzde 1.7

Sağlık: Yüzde 1.2

Asayiş/güvenlik: Yüzde 0.9

Tarım: Yüzde 0.9

Sorun yok: Yüzde 1.4

Diğer: Yüzde 2.3

Kaynak: Cihat İncesu /Pusula