Kategoriler Haber Girişi : 11 Ekim 2016 16:00

Başbakan Yıldırım, Fırat’ın doğusu için işareti verdi

Başbakan Yıldırım, Fırat’ın doğusu için işareti verdi

Başbakan Binali Yıldırım, terör eylemleri devam ederse Türk askerinin Fırat’ın doğusuna da geçebileceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, bugünün Muharrem ayının 10. Günü ve Aşure günü olduğunu hatırlatarak, “Bundan 1336 yıl önce Hz. Hüseyin Efendimiz ve onun ailesi Kerbela Çölü’nde tarihin en büyük katliamına maruz kaldı ve şehit edildiler. Hz. Hüseyin Efendimiz o mübarek canını Kerbela Çölü’nde kahramanca teslim ederken bize çok anlamlı, çok ibretli bir ders bıraktı. Mazlum Hüseyin Efendimiz bize fitneden uzak durmanın önemini anlattı. Hz. Hüseyin Efendimiz bize hırsın, aç gözlülüğün, tatmin olmayan ruhların nasıl zulüm ürettiklerini gösterdi. Kerbela, bizim için acıdır, hüzündür, derstir, ibrettir. Kerbela’nın acısını, hüznünü içinde taşımayanlar, Kerbela’dan ders çıkaramayanlar, Kerbela’dan ibret alamayanlar her gün yeni Kerbela’lar üretirler. İşte bugün İslam coğrafyasının her köşesinde ne yazık ki yeni Kerbelalara şahit oluyoruz. Her gün Kerbela’yı tekrar yaşıyoruz. Bu coğrafyanın içinden çıkan ama bu coğrafyanın insanını öldüren teröristler, yani ahir zaman Yezidleri bize her gün Kerbela’yı yaşatıyorlar” diye konuştu.

“BU ATEŞİ SÖNDÜRMEK İÇİN MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin’in izinden gittiğini iddia edenlerin, her gün müslüman kanı, çocuk kanı akıtarak, Yezidlik yaparak anbean Kerbela’yı yaşattıklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Hz. Hüseyin o mübarek canını teslim ederken bize fitneden uzak durun, bir olun, beraber olun, birlikte güçlü olun mesajı verdi. Bu mesajı alamayanlar, bu mesajı anlamayanlar, müslüman kanı dökerek, kimi zaman kardeş kanı dökerek Hz. Hüseyin Efendimizin o mübarek ruhunu muazzep ediyorlar. Biz gerek ülkemizde gerek coğrafyamızda yeni ve modern Yezidlerin kan dökmesi karşısında hakkı savunmaya devam edeceğiz. Gelin canlar bir olalım demeye devam edeceğiz. Aşık Veysel’in dizeleriyle, şunu çok güçlü bir şekilde kalpten söylemeye devam edeceğiz: ’Yezid nedir, ne Kızılbaş? Değil miyiz hep bir gardaş? Bizi yakar bizim ataş, södürmektir çaresi’. Türkiye olarak bizi yakan bu ateşi söndürmek için mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Aynı kıbleye yönelenlerin, birbirine düşman kesilmelerine, birbirlerine silah doğrultmalarına, birbirinin kanını akıtmalarına asla müsamaha göstermeyecek, asla bunun tarafı olmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.