Gündem Haber Girişi : 20 Kasım 2023 11:19

Batman’da sel felaketi

Batman’da sel felaketi
Batman'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, sele yol açtı.

 

Ülke genelinde fırtına ve şiddetli yağış: Beş ölü 50 yaralı 12 kayıp!
Batman’da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen selde bir kadın hayatını kaybetti, sel sularına kapılan 3 çocuğu ise arama kurtarma çalışmaları devam ederken acı haber Batman Valiliği'nden geldi. Sele kapılan ve kaybolan iki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yurt genelinde etkisini gösteren olumsuz hava koşullarının acı bilançosunu paylaştı. Bakan Yerlikaya Batman'daki kayıp vakalarının yanı sıra ülke genelinde şiddetli yağış ve fırtına sonrası iki kişinin hayatını kaybettiği 50 kişinin yaralandığını 12 denizcinin de kaybolduğunu açıklarken kayıp denizcilerden birinin cesedi sabah saatlerinde bulundu.

 

Batman'da etkili olan yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci sokakta Lalihan Güner (54), evinin önünde suya kapılarak sürüklendi. 

 İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sudan çıkarılan Güner’in, hayatını kaybettiği belirlendi. Güner’in cansız bedeni, otopsi için hastane morguna konuldu. 

Öte yandan Batman'da gece saatlerinde meydana gelen selde 3 çocuğun kaybolduğu ihbarını alan ekipler arama çalışması başlattı.

Seyitler Mahallesi'nde bir, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 kardeşin sel sularına kapılarak kaybolduğu ihbarını alan ekipler çalışma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yaşları bir, 3 ve 5 olan çocukları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 çocuğun mahsur kaldığı bölgede incelemelerde bulunuyor." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.