Şehir Gündemi Haber Girişi : 17 Ocak 2024 15:09

Bilim şehri Erzurum!

Bilim şehri Erzurum!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilde faaliyet gösteren “Bilim Erzurum” Merkezine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Erzurum için önemli bir teknoloji ve bilim yatırımı inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Sekmen, “Bilim Erzurum, Milli Teknoloji hamlesinin dip dalgasını oluşturacak ve ülkemizin Savunma Sanayi’den yazılıma birçok alanda hizmet edecek bir merkez haline gelmiş bulunmaktadır” dedi.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan “Bilim Erzurum” Merkezinde Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Akıllı Tarım Atölyesi, Girişim Atölyesi, Deneyap Üretim sınıfları ve Türkiye’nin en büyük ikinci Planetaryumunu bulunuyor. Gençlerin ilgisinin yoğun olduğu merkez, bilim ve teknoloji alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Erzurum’un aynı zamanda bir bilim şehri olduğuna dikkat çeken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bilim Merkezi’mizde gençlerimiz birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaktır” dedi.

Erzurum bilim ve teknolojiye yön verecek

Burada yapılan başarılı proje ve çalışmaların Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracağını belirten Başkan Sekmen, “Anadolu’nun kadim memleketi Erzurum’umuz aynı zamanda bir bilim şehridir. Kadim şehrimizde bilim adına gençlerimiz için büyük bir adım atarak, onlara ışık tutmak ve vereceğimiz desteklerimizle hayal dünyalarını hayata geçirmek adına bu önemli teknoloji ve bilim yatırımını inşa ettik. Bilim Erzurum’da Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Akıllı Tarım Atölyesi, Girişim Atölyesi, Deneyap Üretim sınıfları ve Türkiye’nin en büyük ikinci Planetaryumunu açtık. Bilim Erzurum, Milli Teknoloji hamlesinin dip dalgasını oluşturacak ve ülkemizin Savunma Sanayi’den yazılıma birçok alanda hizmet edecek bir merkez haline gelmiş bulunmaktadır. Eğitmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı araladığı Bilim Merkezi’mizde gençlerimiz birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

Nesrin DEMİR

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=lwUHzjsLJTk&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.gazetepusula.net%2Fbilim-sehri-erzurum%2F342854%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title