• Şenyurt inşaat
AsayişHaber Girişi : 10 Haziran 2025 14:31

Cezalar trafik canavarını frenledi

Cezalar trafik canavarını frenledi

Trafik cezalarının artırılması, radar uygulamalarının sıklaştırılması gibi uygulamalar kamuoyunda tartışmalara yol açsa da işe yaradı. Bayram tatili boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’nde trafik kazalarında yalnızca 64 kişi yaralanırken 1 kişi de hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıllara göre kazalarda azalış yaşandığı gözlemlendi.

 

Kurban Bayramı tatilinin ilk dört gününde Türkiye genelinde 2 bin 960 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 32 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 4 bin 817 vatandaş yaralandı. Geçtiğimiz yıl ise ülke genelinde 72 kişi yaşamını yitirmiş, 12 bin 274 kişi yaralanmıştı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise bayram süresince yaşanan trafik kazalarında 64 kişi yaralanırken, 1 kişi yaşamını yitirdi.

Trafik cezalarının artırılması, radar uygulamalarının sıklaştırılması gibi önlemler kamuoyunda kimi zaman eleştirilse de, Kurban Bayramı tatilinde bu uygulamaların olumlu sonuçları gözlemlendi. Doğu Anadolu Bölgesi’nde bayram süresince meydana gelen trafik kazalarında yalnızca 64 kişi yaralanırken, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Önceki yıllara kıyasla bölgede kaza sayılarında belirgin bir düşüş yaşandığı dikkat çekti. Hem güvenlik güçlerinin hem de vatandaşların daha dikkatli olması, Doğu’da trafik canavarını bu bayram bir nebze frenledi.

İşte bayram tatilinde Doğu Anadolu’da gün gün yaşanan kazalar:

5 Haziran – Arefe Günü

Ardahan: Karayolları'na ait tuzlama kamyonu BOTAŞ mevkiinde devrildi, sürücü yaralandı.

Van: Sıhke Gölü'ne devrilen araçta bulunan 2 kişi hafif yaralandı.

Malatya (Hekimhan): Otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Elazığ: Otomobilin refüje çarpmasıyla 4 kişi yaralandı.

6 Haziran – Bayramın 1. Günü

Muş: Takla atan araçta biri ağır 4 kişi yaralandı.

7 Haziran – Bayramın 2. Günü

Elazığ: İki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

Erzurum (Yakutiye): Otomobil refüje çıkarak durdu; can kaybı olmadı.

Ardahan: Kuzey Çevre Yolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. Güney Çevre Yolu’nda başka bir kazada 3 kişi yaralandı.

Elazığ (Karakoçan): Otomobilin devrilmesi sonucu 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

Bingöl (Genç): Şarampole devrilen araçta 5 kişi yaralandı.

Kars (Sarıkamış): Aynı aileden biri çocuk 5 kişi yaralandı.

Bitlis (Adilcevaz): Kamyonetin traktöre çarpması sonucu 7 kişi ağır yaralandı.

Van (Erciş): İki motosikletin çarpışmasıyla 3 kişi yaralandı.

Van (Edremit): Otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Tunceli: Şarampole devrilen araçta 1 kişi yaralandı.

8 Haziran – Bayramın 3. Günü

Kars: Hasta naklinden dönen ambulansın devrilmesi sonucu biri doktor 4 sağlık çalışanı yaralandı.

9 Haziran – Bayramın 4. Günü

Erzincan: Devrilen araçta 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.

Van (Gürpınar): Takla atan otomobilde 4 kişi hafif yaralandı.

 

 

HABER MERKEZİ