Şehir Gündemi Haber Girişi : 01 Nisan 2024 05:20

Çoban kıyafeti giyinerek taraftarlarıyla tur attı

Çoban kıyafeti giyinerek taraftarlarıyla tur attı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim propaganda döneminde isim vermeden Yeniden Refah Partisi Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar'ı eleştirerek başkanlık için yetersiz olduğunu iddia etmişti. Başkan Sekmen katıldığı bir televizyon programında Akpunar için "O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz. Çoban bile olmaz" demişti. Sandıkların açılmasıyla birlikte Aziziye’de yarışı önde götüren Emrullah Akpunar, çoban kıyafeti giyinerek taraftarları ile birlikte tur attı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim propaganda döneminde isim vermeden Yeniden Refah Partisi Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar'ı eleştirerek başkanlık için yetersiz olduğunu iddia etmişti. Başkan Sekmen katıldığı bir televizyon programında Akpunar için "O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz. Çoban bile olmaz" demişti. Sekmen’in ifadelerinin ardından konuşan Emrullah Akpunar, seçilmesi halinde ilçede çoban kıyafeti ile tur atacağını dile getirmişti. Sandık sonuçlarının açıklanması ile birlikte Aziziye’de yarışı önde götüren Emrullah Akpunar, çoban kıyafeti giyinerek taraftarları ile birlikte tur attı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 19.20 itibarıyla seçimlere ilişkin yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı. YSK kararına göre 32 ilde 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlandı. Diğer illerde 08.00'de başlayan oy verme işlemleri de 17.00'de sona erdi. Oy sayımı sürerken, açılan sandık oranı yüzde 40’a a ulaştı.

Erzurum’da özellikle ilçelerde kıran kırana bir yarış devam ederken, seçimin en ilginç görüntüleri Aziziye ilçesinden geldi. Yeniden Refah Partisi Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar, sandıkların açılması ile birlikte oyların büyük kısmını alınca Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çoban eleştirisine nispet yaptı. Akpunar, çoban kıyafeti giyinerek taraftarları ile birlikte ilçede zafer turu attı.

Şeyma TAHİR