Gündem Haber Girişi : 22 Aralık 2022 13:50

Cumhurbaşkanı:''2023 yılı asgari ücret rakamı net 8500 TL olarak açıkladı...

Cumhurbaşkanı:''2023 yılı asgari ücret rakamı net 8500 TL olarak açıkladı...
Beklen açıklama: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna açıkladı.

2023'te uygulanacak asgari ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 54,54 zam uyguladıklarını belirterek yeni ücretin 8 bin 506 lira olduğunu duyurdu. Erdoğan, "Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız" ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı "85 milyonun hayat kalitesi için kullanıyoruz"

Küresel krizin, gelişmiş ülkeleri dahi ciddi şekilde sarstığı bir süreçte, Türkiye'nin kalkınmasını artırarak sürdürmesinin tüm dünyada ilgi ile takip edildiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin elde ettiği her kazanımı, 85 milyon vatandaşın tamamının hayat kalitesini yükseltmek için kullandıklarını vurguladı.

Çalışma hayatında sosyal yardımlara, yatırımların teşvikinden sanayi ve tarım üretiminin desteklenmesine kadar her alanda, bu gayretin izlerini ve neticelerini görmenin mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, geçen haftalarda, kamu görevlilerinin ek göstergesinden, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar pek çok talebi bu anlayışla çözüme kavuşturduklarını hatırlattı.