Gündem Haber Girişi : 25 Eylül 2022 13:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizi yatırıma davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! - Tıkla İzle

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-"Son 20 yılda tarihimizin en önemli demokrasi ve kalkınma atılımlarını gerçekleştirirken pek çok saldırıyla oyunla da mücadele ettik. Ekonomimiz de bu saldırılardan nasibini almıştır. 2018 Ağustos'tan itibaren bu saldırılar açık meydan okumaya dönüşmüştür."

-"Enflasyonu faiz artırarak kontrol altına alma yaklaşımı kimse tarafından dile getirilmiyor, getirilse de ciddiye alınmıyor. Liderler de faizin düşürülmesi gerektiğini söylemeye başladı. Rusya geçmişte yüksek faizi savunurken şimdi düşürmeye başladı"

-"Ekonomimize yönelik saldırıların çıkış noktasının döviz kuru olmasının sebebi budur. Aldığımız tedbirlerle bu sıkıntıyı önemli ölçüde kontrol altına aldık."

-"Enerji ve emtiadaki aşırı yükselişler nedeniyle olumsuz gelişmeleri göğüslemek mecburiyetinde kalıyoruz."

-"Bu süreçte hiç arzu etmediğimiz seviyelere çıkan enflasyonu da önce makul düzeye indirip, sonra da tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Biz geçmişte bunu yaptık mı? Faizi 4,6'ya indirdik. Enflasyon 6,2'ye geldi. Bunu biz başardık, birileri değil."

-"İşçisinden memuruna, emeklisinden sosyal destekle hayatını sürdürene kadar hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığına ezdirmedik. Küçük esnaflarımızla ilgili de onlara destek vermede adımlarımızı inşallah atacağız. Onları da güçlendirmeye gayret edeceğiz."

-"Türkiye'nin gündeminden pek çok olumsuz başlığı nasıl çıkarmışsak enflasyonu da maziye dönüştüreceğiz. Bunun öncelikli şartı ülkedeki istikrar ve güven ikliminin kurulmasıdır."

-"İnşallah 2023'ü büyük projeleri hayata geçirerek hem de seçimleri başarıyla Cumhur İttifakı olarak tamamlayarak kazasız belasız atlatacağız"

-"Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedelini 34 liradan 51 liraya çıkardık. Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar belirleyeceğiz. Yemek ödemelerinde, restoran, lokanta yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek tutarı da vergi indirimi istisnasına girecektir."

-"Çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz ödemelerinden vergi ve prim yükü kaldırılmasıyla ilgilidir. 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlara yapılacak elektrik doğal gaz ve ısınma giderinin 1000 liraya kadar olan kısmı gelir vergisi ve sigorta kesintisinden muaf tutuyoruz."

-"Yurt dışında çalışanlara ilişkin de müjdemiz var. Yurt dışında inşaatlarda Türk işçi çalıştıran işletmeler gelir vergisi ödemeyecekler. Yurt dışında faaliyet gösteren firmalarımızın insanlarımızı istihdam etmelerini istiyoruz."