Şehir Gündemi Haber Girişi : 27 Temmuz 2022 14:40

DADAŞLARIN ISYANI

DADAŞLARIN ISYANI
Özel Haber: Türkiye’de araç muayenesi ile yetkilendirilen tek özel kuruluş olan Tüvtürk adına faaliyet yürüten Aktur Araç Muayene istasyonlarında araç muayenesi işkenceye dönüştü

Tüvtürk araç muayene istasyonlarına, başka alternatifi olmadığı için mecburiyetten geldiklerini belirten vatandaşlar, randevu ile gelmelerine rağmen ayakta 3-4 saat ayakta bekletilmekten şikayetçi oldular. Yetkililere seslenen bazı vatandaşlar, “Erzurum TÜVTÜRK’de kuralsızca ağır kusurla tekrar araç muayene bırakıyorlar hiç muayeneden anladıkları yok araçlara hızlı dur kalk yapıyorlar hızlı kapıları örtüyorlar davranış saygıları da hiç yok video alıp adliye şikayet edeceğim bu bir değil 10 aracımız da da aynı olaylar.” Diyerek isyan ediyorlar.

 

Diğer bi vatandaşımız, Araç muayenesi için internetten sıra aldığını ama 45 dakika geçmesine rağmen aracının halen daha bekletildiğini bu kadar bekletilecekse neden randevu sisteminin olduğunu söyledi.

 

Başka bi vatandaşımız, “Erzurum muayene istasyonu randevu saatimiz saat 15:00 maksimum bekleme saati 2 saat. Tam 3 saattir bekliyoruz halen sıra geldiği yok. Çalışanlar ciddiyetsiz. Soru soruyoruz cevap veren yok. Burası büyük şehir ise ona göre davranılsın. İkinci istasyon gerekli o zaman yapılsın burada çalışanlarına müdürüne sorumlusuna ne yapılması gerekiyorsa o yapılsın.” Diyerek yapılan sorumsuzluğa tepki göstererek, Şehrin mülki amirlerine seslenenerek bu duruma sessiz kalmayıp müdahale etmelerini istediler.

Erzurumlu vatandaşlar bir ay öncesinden randevu alıp gidiyorlar ama en az iki 3 saat beklemek zorunda kalıyorlar. Bu istasyonda ne bir çay ocağı var nede bir alış veriş yapacak yer var. Güneş anlında insanları saatlerce bekletiyorlar diye dert yandılar.

Haber: Ayşegül Bozkurt