Şehir Gündemi Haber Girişi : 09 Ocak 2023 08:14

Erzurum'da Beklenen Kar Yağdı Ve Şehir Beyaza Büründü

Erzurum'da Beklenen Kar Yağdı Ve Şehir Beyaza Büründü
Erzurum'da Ocak ayında geçmişten günümüze görülmemiş olan olağan üstü bir durum yaşandı ve Şehir merkezine kar yağmamıştı. Öyle ki Cuma hutbesinde Kar ve Yağmur yağması için dua bile edildi.

Erzurum Hava Durumu

Ülkemizde hava durumu tahminleri en doğru şekilde meteoroloji genel müdürlüğü tarafından paylaşılıyor. Farklı bölgelere kurulan istasyonlar sayesinde alınan verilerin analizi ile elde edilen bu sonuçlar, farklı medya kuruluşları ve sitelerde yayınlarak paylaşılıyor. Bunlardan birisi olan sitemizden istediğiniz her an mgm verilerine dayalı hava durumu tahminlerini alabilirsiniz. Kışın soğuk havaların olumsuz etkileri, yazın sıcakların bunaltıcı etkilerinden en az düzeyde etkilenmek için en doğru ve güncel bilgileri bulabilirsiniz. İstediğiniz bölge ile ilgili günlük, haftalık, aylık ya da 90 günlük hava durumu tahminlerini buradan ücretsiz bir şekilde öğrenebilirsiniz. Düzenli periyotlar ile güncellenen veriler sayesinde en doğru tahminlere anında ulaşıp planlarınızı bu tahminler üzerinden yapabilirsiniz.

Sitemizin bu bölümünde Erzurum hava durumu verilerini bulabilirsiniz. Günlük hava durumu tahminlerinin dışında haftalık, 30 günlük, 90 günlük hava durumu verilerine ulaşabilirsiniz. Bunların dışında belirli bir zaman dilimini içeren günlere ait tahminlere de göz atabilirsiniz. Örneğin hava durumu 15 günlük Erzurum şeklinde bir arama yaparak önümüzdeki iki hafta için Erzurum hava durumunu tahminlerine ulaşabilirsiniz. Buna benzer şekilde istediğiniz gün aralıklarındaki tahminlerin tümüne kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Erzurum, Türkiye'nin en yüksek illerinden birisidir. Bu özelliği aynı zamanda en soğuk illerinden birisi olmasını sağlar. Şehirde genel olarak sert bir karasal iklim vardır. Yazları çok sıcak ve kurak geçer. Kışları da çok soğuk ve kar yağışlıdır. Bitki örtüsü olarak kışın beyaz, ilkbaharda yeşil, yaz ve sonhabarda ise sarı renklidir. Arazinin yüzde 68'ini çayır ve meralar kaplar. Ekili dikili alan olarak ise kentin yüzde 18'lik oranı kullanılır. Erzurum'daki fundalık ve ormanlar ise arazinin yüzde 9'luk bir bölümünü kaplar. 2000 metre yükseklikte sarı çam ve meşe ağaçları bulunur. Şehirde temel geçim kaynağı hayvancılıktır. Tarıma elverişli toprakların yanı sıra hayvan yetiştirilmesine elverişli alanların da fazla olması bu alanda gelişime sebep olmuştur. Genel olarak koyun, sığır ve kıl keçisi beslenir. Bunların yanında arıcılık da çok gelişmiştir. Kovan sayısı 60 bine yakındır.

Erzurum'da kış ayları çok soğuk geçer. Senenin 150 günü karlı geçer. Havaların ısınması ile eriyen bu karlar akarsuları besler. Kışın sıcaklık sıfır derecenin altında görülür. Ocak ayı sıcaklık ortalaması -7 derecedir. Gece ile gündüz sıcaklıkları arasında fark vardır. Kış mevsimi en kurak mevsimidir. Yağmur yerine kar yağışları yaşanır. Bu karlar kentin bembeyaz görünmesini sağlar. Yoğun kar yağışı nedeni ile yaşanabilecek sorunlara karşı her zaman tedbirli olunması gerekir.

Erzurum'da yaz ayları ise sıcaktır. Yaz aylarının ortalama sıcaklığı 18.4 derecedir. Bu ortalamaya göre Türkiye genelinde yaz aylarında en az sıcaklık hissedilen kenttir. Aşırı sıcak olmaması yaz aylarında sıcaklıktan kaynaklanabilecek sorunların yaşanmasını önler. Güneşli bir kentimizdir. Senelik 1700 saat güneşlenme süresi vardır. Yağış miktarı olarak ise yıllık ortalama 480 mm'dir. Yağışlar en çok ilkbahar sonu yaz başlarındadır. Yaz mevsiminin ilerleyen aylarında da zaman zaman yağmur yağışı görülür.

Erzurum hava durumu tahminleri hakkında istediğiniz bilgilere ücretsiz olarak buradan ulaşabilirsiniz. Tatil, iş ya da gezi için ziyaret etmek istediğinizde şehirde bulunacağınız günlere göre hava durumu tahminlerine göz atabilirsiniz. Bu tahminlere göre almanız gereken giyim eşyaları ve diğer eşyaları belirleyebilir, kentte zaman geçirirken hava şartlarından kaynaklı sorunlar yaşamazsınız. Günlük olarak takip ettiğinizde de işe, okula, gezmeye giderken ani hava şartı değişikliklerine göre planlarınızı yapabilirsiniz.