Kategoriler Haber Girişi : 07 Mayıs 2016 11:26

Erzurum'da Kırgız Resim Sanatı ve Resim Sergisi

Erzurum'da Kırgız Resim Sanatı ve Resim Sergisi

Atatürk Üniversitesi TÜRKİYAT Araştırmaları Enstitüsü tarafından organize edilen Kırgız Resim Sanatı ve Resim Sergisi, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleşti.

 Eserlerin sahibi Kırgız Ressam Baizak Alibayev’in de katıldığı sergi açılışına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Keleş, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kırgızistan Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde akademisyen olan Ressam Baizak Alibayev, 35 yıldır resim yaptığını dile getirdi. Türkiye’ye ilk defa geldiğini ifade eden Kırgız Ressam Baizak Alibayev, gösterilen yoğun ilgi karşısında duygusal anlar yaşadı. Açılışta gözyaşlarını gizleyemeyen Kırgız Ressam Alibayev, “Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Erzurum beni gerçekten çok etkiledi. Dağlar beni çok etkiledi. Erzurum Bişkek’e çok benziyor. Özellikle Palandöken’e bir yakınlık duydum. Erzurum şehri çok güzel ve çok etkilendim. Kardeşlerimi dostlarımı görmek beni çok duygulandırdı. Onun için gözyaşlarıma hâkim olamadım. Allah’a hamdolsun Peygamber Efendimiz (S.A.V.) salâvatlar olsun ki, beni sizlerle buluşturdu, İpekyolu’nda gezdim dolaştım. Şimdi siz değerli okuyucularla beraberim. Bugünleri yaşattığı şehrin ve üniversitenin yöneticilerine ve sizlere teşekkür ediyorum. İlk kez Türkiye’de olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
TÜRKİYAT’ın Türk dilini, tarihini, kültürünü, medeniyetini, arkeolojisini, sanatını, sanat tarihini kısacası Türk Milletine ait her şeyi araştıran bir bilim dalı olduğunu dile getiren Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, “Atatürk üniversitesi rektörlüğü bizlere sağlamış olduğu imkânlar ve bizimle birlikte Türk dünyasına bakışı bunda çok büyük rol oynadı. Üniversite ile şehir birlikte hareket etmelidir. Erzurum bilim sanat ve kültür merkezidir. Erzurum’da son zamanlarda yapılan faaliyetler göğsümüzü kabarttı. Baizak Alibayev’in Amerika’da, Yunanistan’da, Almanya’da ve Japonya’da eserlerinin olduğunu söyleyen Cengiz Alyılmaz, kendisiyle tanışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Keleş ise sözün bittiği yerde sanatın başladığını belirterek Baizak Alibayev’e teşekkür etti. Daha sonra ise Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları adına,Kırgız Ressam Baizak Alibayev’e teşekkür belgesi verdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Ressam Alibayev, eserleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.