Asayiş Haber Girişi : 21 Şubat 2024 16:19

Erzurum'da öğrencilerin bıçaklı tehdit iddiasına soruşturma

Erzurum'da öğrencilerin bıçaklı tehdit iddiasına soruşturma
Erzurum’da bir ortaokulda yaşandığı iddia edilen akran zorbalığı hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Soruşturmanın iki gün içinde sonuçlanacağı bildirildi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu’nda iddiaya göre 6 ve 8’inci sınıf öğrencisi iki çocuk, okuldaki üç öğrenciyi bıçakla tehdit ederek market ve mağazalardan hırsızlık yaptırdı.

Olay, 6’ıncı sınıf öğrencisi A. S. A.’nın (12) durumu ailesiyle paylaşmasıyla ortaya çıktı. A.  S. A. isimli çocuk yaklaşık 5 aydır tehditle hırsızlık yapmak zorunda kaldığını, darp edildiğini ve ailesinden aldığı harçlıkla, beslenmesini zorbalık eden çocuklara vermek zorunda kaldığını söyledi. Olayı öğrenen anne Leyla G., okula giderek durumu okul müdürüne bildirdi. Kendisinden başka iki arkadaşının daha aynı zorbalığı yaşadığını söyleyen mağdur A. S. A.’nın, ifadesi durumun vahametini ortaya çıkardı. İ. N. (12)  ve A. S. (12) isimli iki çocuk da 1 seneyi aşkındır aynı şekilde H. C. (14) ile A. S. A. (12) tarafından tehdit edildiklerini itiraf etti.

Okul yönetimi konuyu takip ediyor

Olay hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. Okul yönetiminin soruşturma başlattığı öğrenildi. Olaya karıştıkları düşünülen tüm çocukların ifadeleri alınıp, aileleriyle de detaylıca görüşülecek olan soruşturmanın sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak. Öte yandan çocukları mağdur ettiği iddia edilen iki öğrenci aynı okulda eğitim görmeye devam ederken, tehdit edildiğini söyleyen üç çocuğun ise aileleri tarafından kaydı başka okullara aldırıldı.

Manolya Bulut