Şehir Gündemi Haber Girişi : 27 Temmuz 2023 15:52

Erzurum'da seyahat cep yakıyor!

Erzurum'da seyahat cep yakıyor!
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar şehirlerarası ulaşımı vurdu. Erzurum’da havayolu ulaşımı cep yakarken karayolu ulaşımında fiyatlar bir ay içinde yüzde 30 zamlandı.

Uzmanlar böyle giderse otobüs bilet ücretlerinin yılsonuna kadar uçakla yarışacağını öngörüyor.  

Türkiye’de son iki ayda akaryakıt fiyatlarına gelen zam yüzde 80’i aştı. Sürekli değişen fiyatlar, ulaşım ve nakliye sektörünü olumsuz etkiledi. Peş peşe gelen akaryakıt zamları şehirlerarası yolculuğu vurdu, bilet fiyatları fırladı.  

Uçakla yarışıyor!

Akaryakıta getirilen ÖTV zammının ardından şehirlerarası ulaşım da arttı. Erzurum’da şehirlerarası otobüs bilet fiyatları bir ayda yüzde 30, üç ayda ise yüzde 60 zamlandı. Uçak bilet fiyatlarıyla yarışan şehirlerarası otobüs biletlerindeki artışın yılsonuna kadar yüzde 100’ü bulması bekleniyor.

Bir ayda arttı

Artan bilet fiyatları tatil için seyahat planları yapanları zora soktu. Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyenler ile tatil hayalleri kuranlar, binlerce lirayı gözden çıkarmak zorunda kaldı.

Geçtiğimi ay Erzurum-İstanbul ve Erzurum-İzmir arası otobüs bilet fiyatları 700 TL iken 900 TL, Erzurum-Ankara arası 500 TL iken 700 TL oldu. Uçak fiyatları ise aynı güzergâhlarda en az 2 bin 500 TL’den satışa çıktı.

Kaynak: Manolya BULUT-PUSULA