Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün Ağaç Dikme Programı Renkli Görüntülere Sahne Oldu >Tıkla İzle

Haber Videosu : https://www.youtube.com/watch?v=f-HhKxT5K6s

Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi İbrahim Hakkı Tör ve çok sayıda davetliler de katıldı. Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Nenehatun Aile Sağlık Merkezini geçen ay açtıklarını ifade ederek, “Bölgede sağlık merkezi ihtiyacı vardı, bu ihtiyacı da bu şekilde gidermiş olacağız. Bugün de çevre düzenlemesi anlamında ağaç dikimi yaparak yeşillendirme yapacağız inşallah hem sağlığa hem de doğaya katkımız olur. Emekleri ve bize sağladıkları imkanlar için Sayın Orman Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.
Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatayda mevcut ormanların korunmasının yanında yeni ağaçlandırma alanlarının oluşturmasına da gayret ettiklerini belirterek, "Erzurum'da yıllık yaklaşık 5 milyon fidan üretimi yapıyoruz. Burada ürettiğimiz ve Erzurum şartlarına uygun fidanları toprakla buluşturuyoruz. Huş, ladin ve leylaklarımızı hep birlikte dikeceğiz. Bunlar inşallah nefes olacak. Elbette diktiğimiz ağaçların büyümesine katkıda bulunmak ve korumakta önemli." diye konuştu. 
 Erzurum Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Yunus Emre ÇİKOT fidanlar hakkında yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi: “Toplam 80 adet fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Mavi ladin, huş ve leylak türlerimiz bulunmakta. Fidanın dikimi gerçekleşirken kök kıllarından dolayı öncelikle altından takriben bir iki parmak kesiyoruz. Fidanın yanından kesik açarak bu şekilde toprağın içerisinde açmış olduğumuz hazırda olan çukurlarımızın içerisine poşetlerini çıkartarak bırakıyoruz. Kök boğazı dediğimiz alana kadar toprağı besleyip fidanın sıkıştırmasını yapıyoruz. Dibine basmadan sonra tekrardan bir toprak verip fidan dikimini gerçekleştiriyoruz.”
Konuşmaların ardından törene katılan davetliler hep birlikte fidan dikimini gerçekleştirdi. Programın sonunda hem sağlık hem de çevre açısından farkındalık mesajı verme adına konuklar penaltı atışı yaptılar. 
Haber: Ayşe YALÇIN, Sümeyye ÖZTÜRK