Spor Haber Girişi : 28 Aralık 2023 09:25

Erzurum sporda gövde gösterisi yaptı!

Erzurum sporda gövde gösterisi yaptı!
Uluslararası alanda, Avrupa, Dünya ve Olmalarda derece almış, Türkiye şampiyonaları ile ANALİG’de Dadaşların göğsünü kabartmış olan sporcu, antrenör ve il temsilcileri ödüllendirildi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önceki gün Spor Hizmetleri Müdürü ve İl Müdür Vekili Ahmet Çelebi öncülüğünde sporda gövde gösterisi yaptı.

 

2022-2023 sezonunda Usullararası alanda, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda derece almış, Türkiye şampiyonaları ile ANALİG’de Dadaşların göğsünü kabartmış olan sporcu, antrenör ve il temsilcileri ödüllendirildi.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, düzenlenen ödül töreni oldukça görkemli geçti.

 

 

315 sporcu 98 antrerör ödüllerine kavuştu

 

ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden yaklaşık 400 sporcu ve antrenör için ödül töreni gerçekleştirildi. 315 sporcu, 98 antrenör ve branşlarında başarı elde eden il temsilcileri plaketle ödüllendirildi. Ayrıca ödül alanlara GSB çantası ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Salon Türk bayraklarıyla adeta kırmızı-beyaza büründü

 

Ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Törende, PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen Pençe-Kilit Harekatında şehit olan "Mehmetçikler" için türkü eşliğinde sinevizyon gösterisi yapıldı, vatandaşlar ile sporcular ellerindeki Türk bayraklarıyla Mehmetçiğe destek verdi. Salonu dolduran protokol, davetliler, aileler ve sporcular Başkoymuşum Türkiyemin yoluna parçasına ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak eşlik ettiler. Salon adeta Kırmızı-Beyaza büründü.

 

 

Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Karadeniz,  MHP İl Başkanı Adem Yurdagül,  ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Fazıl Kishalı, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Çelebi, Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör,  ETÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Levent Çakmur, BŞB Spor Müdürü Muzaffer Şahin, ERGÜRDER Başkanı Doç. Dr. İzzet Uçan, Milli Eğitim Müdürü Yıldız, Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Tanas, GSİM Şube Müdürleri Memduh Ceyhan, Şinasi Polat, İbrahim Hakkı Akpınar, Vahit Albayrak, Hakan Kaya, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, TFF Bölige Müdürü Metin Codur, ASKF Başkanı Selahattin Codur, spor kulüpleri başkanları yöneticileri ve çok sayıda davetli ödül törine katıldı.

 

Spor Toplumu birleştiren bir güçtür

 

Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk,  2022-2023 yılı başarılı sporcular ödül töreninde yaptığı konuşmada, sporun toplumu birleştirici gücünün yanında, ekonomiye ve uluslararası olarak sağladığı katkılardan dolayı önem verilmesi gereken bir alan olduğunu söyledi.

 

Spor faaliyetlerin eksiksiz yürütülmesi için hem merkezi hem de yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düştüğünü dile getiren Öztürk, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız, altyapıyı hazırlayarak bütün illerimize eşit şartlarda sunmakta, il müdürlüklerimiz de personelleri ve antrenörleriyle bu hizmete katkı sağlamakta. Yerel yönetimlerimizle bu konuya önemli katkılar sağlanmaktadır" dedi.

 

 

Öztürk, sporun gençler arasında birçok problemin aşılmasını sağlayacak bir anahtar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

 

"Bu sportif başarıların nice sporcuları etkileyerek önümüzdeki yıllarda daha da artması gayesiyle, her konuda olduğu gibi sporda da güzel ve başarılı örneklere ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Derece yapmış, ahlaken de kendisini ispatlamış, size örneklerin artmasının bu konuda bizlere daha büyük teşviklerle başarıya ulaştıracağına olan inancımızla ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri için sporcularımız ve onların çok kıymetli ailelerini, antrenörlerimizi, kulüplerimizi ve il temsilcilerimizi başarıdan dolayı kutluyorum."

 

Aynalı: Eski bir sporcuyum sizi en iyi anlayan benim

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı da törende yaptığı konuşmada,  “Ödül töreni hayırlı olsun. Büyükşehir Belediye Başkamımız Mehmet Sekmerin selamlarını iletiyorum. Ben de eski bir sporcuyum.  Sizleri en iyi anlayan benim. Erzurum’da spora destek veriyoruz.

 

Yüksek irtifayı ilimize kazandırdığımız için mutluyuz. Dereceye giren sporcuları, antrenörleri ve ailelerini tebrik ediyorum.

 

Çelebi: Şehrimizde hem eğitim hem spor birlikte yapılıyor

 

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Çelebi de müdürlüğe ait yaklaşım 60 dolayındaki spor tesislerinde 220 antrenör ile 44 spor branşında 17 bin lisanlı sporcuyla çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

 

 

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı ve imkanların artmasıyla ailelerin, çocuklarını spora yönlendirdiğini belirten Çelebi, "Bakanlığın, spor projeleri doğrultusunda başarı elde eden sporcularımız, sporcu eğitim merkezlerine, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri'ne yerleştiriliyor. Son derece modern olan bu kamplarımızda fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlarca, sporcuların, mental ve fiziksel olarak müsabakalara hazır olmalarını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmelerine özen gösteriliyor. Yapılan protokollerle, sporcuların bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Evlatlarımız artık eğitimle hayalleri arasında bir tercih yapmak zorunda kalmıyor” diye konuştu.

 

Törende  Erzurum Vali Yardımcısı İlyas Öztürk,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, GSİM İl Müdür Vekili Ahmet Çelebi ile  kurum müdürleri ve STK temsilcileri başarılı sporcu, antrenör ve il temsilcilerine ödüllerini taktim ettiler.

 

Nurullah Pala