Şehir Rehberi Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 10:35

Erzurum Üç Kümbetler Mevkii’nde Güvenlik önlemi aldılar

Erzurum Üç Kümbetler Mevkii’nde Güvenlik önlemi aldılar
Erzurum Üç Kümbetler Mevkii’nde yapımı tamamlanan Erzurum Müzesi’nin bitişiğindeki üç binanın yıkımında alınan yetersiz güvenlik önlemini, Pusula Gazetesi gündeme getirmişti.

 

Erzurum’da yapımı tamamlanan ve Doğu’nun en büyük müzesi unvanına sahip Erzurum Müzesi etrafındaki üç bina tartışma konusu olmuştu. Müzenin görüntüsünü kapatan binaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kamulaştırılmasına karar verilmişti.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yıkımına başlanan binalar bu kez de yetersiz alınan güvenlik önlemleri ile gündeme geldi.  

Yaklaşık 15 gün önce çalışmaların başladığı binalardan biri tamamen yıkıldı. Toplamda 77 daire ve 16 iş yerinin bulunduğu binaların çevresinde alınan güvenlik önlemi ise yetersiz bulundu. Yanından sürekli araç ve yayaların geçtiği yola bitişik binanın çevresi eski sac levhalar ile kapatıldı.  

Trafiğe kapattılar

 

Henüz yıkımı tamamlanmayan iki binanın direncini kaybetmesi ve olası bir sarsıntıda çökme ihtimali çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Pusula Gazetesi’nin gündeme getirmesinin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yıkılacak olan binanın üzerinde bulunduğu caddeyi trafiğe kapattı. Gün boyu zabıta ekipleri, cadde giriş çıkışında bekleyerek araç geçişlerini önledi. 

Binaların yıkımı bittikten sonra alanın Millet Bahçesi’ne dönüştürülerek çevre düzenlemesi yapılması planlanıyor.

Manolya BULUT-PUSULA