Teknoloji Haber Girişi : 26 Eylül 2023 14:54

Erzurumlu gençlere müjde!

Erzurumlu gençlere müjde!
Tüm Dünya’da dijital değişim ve dönüşüm revaçtayken bir hamle de Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Gençleri teknolojiyle buluşturacak Mobil Oyun Akademisiyle birlikte Erzurumlu gençlere kendi oyunlarını üretme şansı tanınacak.

Tüm Dünya’da dijital değişim ve dönüşüm revaçtayken bir hamle de Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Gençleri teknolojiyle buluşturacak Mobil Oyun Akademisiyle birlikte Erzurumlu gençlere kendi oyunlarını üretme şansı tanınacak. Merakla beklenen projeye son başvuru tarihi ise 13 Ekim.

 

Gençleri teknolojiyle buluşturacak Mobil Oyun Akademisi, Erzurum’da başlıyor. Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Erzurum’da okuyan veya yaşayan 15-35 yaş arası kişileri kapsayan projeyle birlikte gençlere yeni fırsatlar tanınıyor.

Sıfırdan eğitim verilecek

Mobil Oyun Akademisi projesiyle birlikte yazılım deneyimi olmayan gençleri, 3 aylık eğitim programı ile birer oyun geliştirici haline dönüştürmek amaçlanıyor. Sıfırdan eğitimin verildiği programla birlikte gençlerin kariyerlerine Mobil Oyun Geliştiricisi olarak başlamaları hedefleniyor.

Öğrencilere haftalık teknik eğitimlerin yanısıra, sınıf görüşmelerinin olduğu ve 7/24 soru cevap yapabilecekleri çevrimiçi imkânlar tanınacak. Verilen 3 aylık eğitimin ardından ise gençlerden bitirme projesi olarak Savunma Sanayii temalı oyunu geliştirmeleri ve oyunlarını savunma sanayii şirketleriyle buluşturmalarına istenecek.

 

“Şehrin geleceği için önemli bir adım”

Projenin Erzurum’a ve gençlere büyük katkı sağlayacağını dile getiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise proje hakkında fikirlerini şöyle ifade etti: “Erzurum’daki Mobil Oyun Akademisi, gençlerimize teknolojiyle eğitimi buluşturarak yaratıcılıklarını geliştirecek bir fırsat sunuyor ve şehrimizin geleceğine yatırım için önemli bir adım olarak karşımızda duruyor.”

Şeyma TAHİR/Pusula