Gündem Haber Girişi : 16 Eylül 2022 01:02

ERZURUMLU VATANDAŞLAR YUNANİSTAN’I UYARDI >>TIKLA İZLE<<

ERZURUMLU VATANDAŞLAR YUNANİSTAN’I UYARDI >>TIKLA İZLE<<

https://www.youtube.com/watch?v=1LQmwDJTTl8 >>TIKLA İZLE<<

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Adaları gerilimi son günlerde yeniden tırmandı. Ankara ve Atina’dan yapılan açıklamalar sonrası, Yunanistan’da bu yaz ortamın daha da gerginleşmesinden endişe duyuluyor. İki ülke arasında yükselen tansiyon ile ilgili olarak mikrofonumuzu vatandaşa yönelik.

Yıllar boyunca yükselen ve daha sonra şiddeti yeniden düşen gerilimi göz önünde bulunduran vatandaşlar şöyle konuştu.

“Mücadeleye devam edicez”

Ahmet bey” Hak ile batıl mücadeleye devam inşallah biz hakkın yanında olup zalimlere derslerini veriyoruz vereceğizde vermeyede  devam edeceğiz. Kıyamet kopana kadar hak ile batılın mücadelesi devam edecek inşallah rabbim bizi hakkın safında olanlardan eylesin. Bu millet Osmanlı’nın torunudur. Biz Yunanistan’ın torunu değiliz. Osmanlının torunuda  her zaman onların dersini vermiştir vermeye devam edecektir. Çünkü biz Rabbimize iman etmişiz. Bize kimsenin gücü yetmez. Bu toprak bu vatan bizimdir. Biz Osmanlı torunlarıyız Yunan felan dinlemeyiz” Dedi.

“Yunanistanın işi değil Türkiye’ye uğraşmak”

Süleyman bey “ Yunanistan’ın Türkiye’yle uğraşamaz 10 tane askerle. Türkler bugün her şeye kafa tutan insanlar. Bu ufak bir şey çıktığı zaman vatan için canını verirler. Yani bizim işimiz olmaz. Olursa da kendileri kaybeder. İfadelerini dile getirdi.

“Yunanistan akıllı olsun”

 Başka bir vatandaşımız “ Yunanistan şuanda bir maşa. Şuanda Türkiye’ye oynanan bir maşadır. Yunanistan’ı masa olarak kullanıyorlar. Zaten dış güçler kendilerini belli etmezler. Yunanistan aklını başına alsın olan topraklarıda ellerinden gider. Diyerek ifade etti.

“Savaşmamız lazım”

Hasan amca “Yunanistan Amerika’ya güveniyor. 12 Adaları İnönü vermemiş olsaydı. Onlar konuşamazdılar. Vurmamız lazım. Azerbaycan Ermenistana ne yaptıysa bizde aynısını yapmamız lazım. Yunanistanda yürek yok zaten” diyerek sitemde bulundu.

“ alkış tuttuğu birşeye ne yazikki içimizdekilerin alkış tutuyor bu hoş birşey değil.”

Mehmet bey “ zaten dünya karışık her yer karışık başta Amerika Fransa rahat durmuyorlar. Şimdi biz güçleniyoruz. Bunu herkes biliyor. bu bizim gücümüzü de bi şekilde aşağı çekmek için yanımızı yöremizi sarıyorlar. Bunu bilmeyen yok tabi. Biraz içimizde var bozukluk bunun sebebini az çok herkes biliyor. Ben içimizdekilerin akıllı olmasını öneriyorum. Neden Cumhurbaşkanımızında dediği gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Artık bizim için dünyada askeri olarak savaşacak pek bi ülke olduğunu ben düşünmüyorum . Gelişmişlik olarak teknolojimiz olsun ,silahımız olsun, uçağımız olsun yani bu bi milli mesele olarak bakmak lazım. Birilerinin alkış tuttuğu birşeye ne yazikki içimizdekilerin alkış tutuyor bu hoş birşey değil. Ama işte kıvamına geldiği zaman bu ülkenin neler yapacağını geçmişte de herkes biliyor. Yüz yıllar önce attığımız imzaları da bu millet biliyor. Yani bu iş buraya kadar geldi. Olursa ya ama olmasa iyi olur. Ama eğer dünyaya bi imza atılacak sa herhalde onunda biz aticaz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

HABER: Ayşenur Bozkurt